REKLAMI GEÇ

Şiddete karşı dünyayı turuncuya boyayacaklar

Şiddete karşı dünyayı turuncuya boyayacaklar

Denizli Soroptimist Kulübü, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi amacıyla 25 Kasım 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklere yürüyüş ve bisiklet sürüşü ile start verecek. “Kimseyi Arkada Bırakma-Kadına Yönelik Şiddete Karşı Harekete Geç” parolasıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde dünya turuncuya boyanacak, farkındalık yaratılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2018 Cuma, 18:05

Denizli Soraptimist Kulübü anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Dünya genelinde eş zamanlı olarak 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen “Kadına karşı şiddete son” etkinlikleri, Denizli’de 25 Kasım Pazar günü Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda başlıyor.

Denizli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Av. Jülide Keleş Yarışan, etkinliklere ilişkin bilgi verdi. Turuncu kampanyasının temasının “Kimseyi arkada bırakma-kadına yönelik şiddete karşı harekete geç” olduğunu belirten Yarışan, 16 gün sürecek kampanyanın yürüyüş ve bisiklet sürüş etkinliği ile 25 Kasım Pazar saat 13.00’de Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda başlayacağını söyledi.

Yarışan, “16 gün dünyayı turuncuya boya kampanyasının resmi rengi olan ve daha parlak bir geleceği, kadınlara ve kız çocuklara yönelik şiddetten arınmış bir dünyayı temsil eden ‘turuncu’ bir kez daha tüm etkinlikleri birleştiren teması olacak. Şiddetten kurtulmuş bir dünyada yaşama kararlılığımızı ve bunun için kadınlar ve erkeklerin şiddet mağdurlarına destek olmak için bir arada harekete geçtiğini sembolize etmektedir. Bu evrensel kampanya, dünyanın neresinde yaşadıkları fark etmeksizin tüm insanları dünyayı turuncuya boyamaya, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çabaları hızlandırmaya, herkesi mücadelede dayanışmaya çağırmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyada 90’dan fazla ülkede “turuncu” temalı faaliyetler düzenlendi ve sosyal medya yoluyla 500 milyondan fazla insana ulaşılarak küresel diyalogun yanı sıra yeni taahhütler ve girişimler teşvik edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı