REKLAMI GEÇ

Sivas’ta katledilen 33 aydını semah dönerek andılar

Sivas’ta katledilen 33 aydını semah dönerek andılar

Alevi ve kültür Dernekleri Denizli Şubesi, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu , aralarında şair, sanatçı, aydının  bulunduğu 37 kişinin öldüğü katliamın 22’nci yıldönümü nedeni ile anma etkinliği düzenlendi. Çınar Meydanı’nda’ki anma etkinliği 33 kişinin ismi okunarak yapılan yoklamanın ardından semah gösterisi ile sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 19:45

Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi, Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 22’nci yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

ic-2

Bazı siyasi parti il temsilcileri ile sivil toplum örgütlerin de destek verdiği anma etkinliği, Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi’ önünden Delikliçınar Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

Delikliçınar Meydanı’nda saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, basın açıklamasını Alevi ve Kültür Dernekleri Denizli Şube Başkanı Erkan Aras yaptı. Aras, “2 Temmuz 1993 tarihinde 33 aydınımızın tempolu alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde ateşe verilerek öldürüldüğü Madımak katliamının üzerinde 22 yıl geçti. Acımız hala dinmedi. Bu ateş bizi hala yakıyor. Bugün Irak’ta, Suriye’de kafa kesen, ciğer söküp yiyen selefi grupların benzerinin ‘Yak ulan yak cehennem ateşi’ diyerek katliamı seyretmelerini bizler unutmadık” dedi.

ic-3

Aras, Kültür Merkezi olan Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi olana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

ic-1
Konuşmanın ardından, Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 aydının ismi okunarak yoklama yapıldı. Sivas Katliamını anma etkinliği, İbrahim Kıvrak’ın sazı eşliğinde Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi Semah Ekibi’nin gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı