REKLAMI GEÇ

Sözkesen: Her alanda daha aktif olmalı

Sözkesen: Her alanda daha aktif olmalı

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin (DEGİAD) ilk kadın başkanı olan Melek Sözkesen, iş hayatından siyasete her alana kadın eli değmesi gerektiğini, önümüzdeki dönem kadın üye sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2014 Cumartesi, 10:20

DEGİAD’da nöbeti Sadık Emre Çaputçu’dan devralan Melek Sözkesen, denizlihaber.com’a yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Selefiniz muhalif duruş sergileyen bir profil çizdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda siz de aynı tavrı sürdürecek misiniz?” sorumuza Sözkesen, “Muhaliflik doğruya, iyiye ve güzele ulaşmak içindir. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) görevlerinden birisi de budur. Yoksa her şeye muhaliflikten söz etmiyoruz. İstediğimiz sorunlara doğru çözümler üretilmesine katkıda bulunmaktır. Bu anlamda duruşumuz değişmeyecek” yanıtını verdi.

“ÜYELERİMİZ KIYMETLİMİZDİR”
Bir başka soru üzerine Cumhuriyet değerlerini, bireylerin hak ve özgürlüklerini vazgeçilmez değerler olarak gördüklerini vurgulayan Sözkesen, “DEGİAD’ın her siyasi partiden, her siyasi görüşten üyesi vardır. Birini diğerinden ayırmayız, üyelerimiz bizim kıymetlimizdir. Siyasetteki üslup ortada. Daha naif düşünürsek, empatide bulunursak daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Tabi bir de kadınlar öne çıkarsa sert üslup yumuşar” dedi.

DEGİAD REHBER OLACAK
Yeni döneme ilişkin mesajlar da veren Sözkesen, iş ve girişimcilikle ilgili rehber olacaklarını, öncülük yapacaklarını, tüm bunların sonucunda kazananın Denizli olmasını istediklerini belirtti. Sözkesen, “Özellikle kadın girişimci sayısını artırmak istiyoruz. Zaten DEGİAD kadın girişimciyi hep desteklemiş, yanında olmuştur. Şu anda DEGİAD’ın yüzde 10-15 dolayında olan kadın üye sayısını daha yukarılara çekmeliyiz” diye konuştu.

“TÜRK KADINI TUTTUĞUNU KOPARIR”
Kadınların kendilerine tanınan hakları her alanda yeterince kullanamadığına işaret eden DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, “Ticarette böyle, siyasette böyle. Oysa Türk kadının tuttuğunu koparan bir kimliği vardır. Kadınların her alanda daha aktif görev alması için projelerimiz var, onları uygulayacağız. Daha fazla kadın DEGİAD’lı olacak. Her yere kadın eli değmeli” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı