REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı’nda tepki

Tabip Odası Başkanı’nda tepki

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde doktor adaylarına seslenmek isteyen Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, törende söz verilmeyince tepki gösterdi. Hazırladığı konuşma metnini sosyal medyadan yayınlayan Önem, “Tıp Fakültemiz bu törende de kendi çalıp kendi söylemeyi tercih etti” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2016 Pazar, 19:23

Pamukkale Üniversite Tıp Fakültesi 2015-2016 yılı mezuniyet töreni yapıldı. Törene davet edilen ve mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma metni hazırlayan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, söz verilmemesi nedeniyle tepki gösterdi.

Önem tepkisini kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. Önem paylaşımında, “Tıp Fakültesi mezuniyet töreni üniversitemiz için çok önemli bir tören. Ama bu tören Denizli Tabip Odası için de çok anlamlı ve önemli. Bu nedenle Denizli Tabip Odası’nı temsil eden bir kişi olarak Tıp Fakültesi’nin açılışında, mezuniyetinde ve 14 Mart törenlerinde konuşma yapmayı bir görev olarak görüyorum. Ama ne yazık ki Tıp Fakültemiz bu törende de kendi çalıp kendi söylemeyi tercih etti. Muhtemelen kendilerine göre mazeretler öne sürebilirler ama Denizli Tabip Odası Başkanı olarak benim nazarımda bu mazeretlerin hiçbir geçerliliği yok. Çünkü farklı seslere kucak açmak her şeyden önce üniversite olmanın gereğidir” dedi.

KONUŞMA METNİNİ DE YAYINLADI
“Tıp Fakültesi mezuniyeti için hazırlamış olduğum konuşma elimde kaldı” diyen Tabip Odası Başkanı Önem, çiçeği burnunda doktorlar için hazırladığı konuşmayı sosyal medyada yayınladı.

“Konuşmam mezun olan arkadaşlarıma da ulaşırsa en azından görevimi de yerine getirmiş olurum” diyerek yayınladığı konuşma metninde , “Tek istekleri ‘iyi hekimlik’ yapmak olan meslektaşlarımızın şu an ne yazık ki yüzde 80’i yaptıkları işten memnun değiller. Her gün 30 sağlık çalışanı sözlü veya fiziki şiddete uğruyor. 2002 yılına göre meslektaşlarımızın iş yükü 3 kat artmışken emekleri ucuzlatılmış durumda. Sizlerin önümüzdeki TUS’ta kazandığınız yerlere başlayıp başlayamayacağınız bile belli değil. Peki bu kadar olumsuzlukların ve belirsizliğin olduğu bir sağlık ortamında ne yapacağız? Umutsuzluğa kapılacak mıyız? Tabi ki asla! Öncelikle geçmişte yaptığımız en büyük hatadan vazgeçeceğiz. Bizim en büyük hatamız mesleğimizin geleceğini bizleri yönetenlere teslim etmek olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı