REKLAMI GEÇ

TESİSATÇILAR ODASI DENETİMDE

TESİSATÇILAR ODASI DENETİMDE

Denizli Sıhhi Tesisatçılar, Kalorifer, Doğalgaz Tesisatçıları ve Güneş Enerjisi İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Saim Sücüllü, il merkezinde belediye tarafından şebekeye basılan içme suyunda kayıp ve kaçağı önlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 17:03

Denizli Belediyesi tarafından kentin alt yapısının baştan sona değiştirildiğini ifade eden Denizli Sıhhi Tesisatçılar, Kalorifer, Doğalgaz Tesisatçıları ve Güneş Enerjisi İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sücüllü, “Denizli’de şebekeye verilen temiz içme suyunun yüzde 60 gibi büyük bir bölümünün, kayıp kaçak olarak görüldüğünü herkes biliyor. Belediyemizde kentin alt yapısını değiştirerek kaçağı en aza indirmeye çalışıyor. Oda olarak biz de konutlarda, işyerlerinde ve şantiyelerde denetimlere başladık. Döşenen tesisatta boru kalınlıklarının plana uygun olup olmadığını, tesisatın gerçekten işinin ehli odamıza kayıtlı ustalar tarafından yapılıp yapılmadığını denetliyoruz. Bu arada kaçak su kullanımı ile ilgili gelen ihbarları da değerlendiriyoruz. Çeşitli yollarla ve tekniklerle su saatine girmeden su kullanan, tarlasını bağını bahçesini sulayanları da tespit edip anında uyarıyoruz ve şebekenin su saatine göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen kaçak su kullanmakta ısrar edenlere de belediye encümeninden 7 bin lirayı bulan para cezalarının kesileceğini duyuruyoruz” dedi.

“Kaçak su kullanımı biterse su ucuzlar”
Kentte kaçak su kullanımının, yapılan denetimlerden sonra ortadan kalkması halinde kullanılan suyun da fiyatının düşebileceğini belirten Oda Başkanı Sücüllü, “Belediye şebekeye verdiği suyun tamamının parasını abonelerinden almak istiyor. Böyle olunca da suyu kaçak kullananların da parasını normal vatandaştan alıyor. Böyle bir haksızlığı hiç kimse kabul etmez. Oda olarak biz, Makine Mühendisleri Odası, Denizli Belediyesi, yapı denetim ve bayındırlık müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Yapılan tüm inşaatlarda şebekeyi yerinde görüyoruz. Su sayaçlarının planda olduğu gibi, doğru yerlere konulmasını sağlıyoruz. Tüm su saatlerinin kapaklı dolaplar içerisinde olmasını sağlıyoruz. O dolapların içerisine önümüzdeki günlerde tesisatı döşeyen ustanın da ismini yazdıracağız. Olası bir kaçak kullanımda veya arızada, tesisatı döşeyen ustayı bulacağız. Halkımızı da böylece koruma altına almış olacağız. Yaptığımız denetimlerle bilgisiz ve işinin ehli olmayan sözde tesisatçıları da piyasadan uzak tutuyoruz. Halkımızdan da odamıza kayıtlı gerçek ustalara tesisatlarını döşetmelerini istiyoruz” dedi.

“Yüzde 40 tasarruf sağlarız”
Oda olarak yaklaşık bir aydan bu yana, iki ekiple denetim yaptıklarını ve 1000’e yakın konutu gezdiklerini ifade eden Başkan Sücüllü, “İl merkezinde yaklaşık 200 bin su abonemiz bulunuyor. Bu aboneler, gerçekten projeye uygun tesisatlardan ve belirlenen su saatlerinden su kullanmaya başladıklarında kayıp kaçak su oranında en az yüzde 40’lık bir tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz. Temiz ve kullanılabilir içme suyunun çok önemli olduğu günümüzde, yüzde 40 tasarruf çok büyük rakam. Bu çalışmamızın diğer illere de örnek olmasını istiyoruz. Oda ve belediye olarak çok güzel bir işbirliği yaptık. Diğer oda ve kurumlar da bizlere tam destek veriyor. Denizli kayıp kaçak su kullanımının hiç yaşanmadığı il olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı