REKLAMI GEÇ

TGB Kubilay’ı anacak

TGB Kubilay’ı anacak

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli Şubesi üyeleri, 84 yıl önce Menemen’de katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için düzenlenecek anma törenine katılmak üzere Ankara’ya gidecek.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2014 Cumartesi, 16:59

TGB Denizli Şubesi üyeleri, anma programıyla ilgili Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı. TGB Denizli Şube Başkanı Doğukan Ertan, Cumhuriyet devrimcisi Kubilay’ın kökünden tohumlanan binlerce gençler olarak gericiliği tepelemeye her daim hazır olduklarını söyledi.

Kubilay’ı anmak için Ankara’da düzenlenecek etkinlige katılacaklarını kaydeden Ertan, “Karanlığın cellatları akıllarına kazısınlar, cumhuriyetin aydınlığı zafere ulaştırana dek kızlı-erkekli, omuz omuza mücadele etmek boynumuzun borcudur. Yaşamı, bilimi, cumhuriyet değerlerimizi , özgürlüğümüzü savunmak için Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve hepimiz birer Kubilay’ız. Binlerce üniversiteli gençle, Türk kadınıyla, Mustafa Kemal’in askerleriyle laik bir Türkiye için 27 Aralık’ta Ankara Güvenpark’ta Kubilay olacağız” dedi.

DAVAYI KAZANDILAR
Pamukkale Üniversitesi’nde, 2011 yılında gerçekleştirilen ithal öğretmen yürüyüşünden dolayı rektörlük tarafından verilen birer hafta uzaklaştırma cezası ile ilgili İdare Mahkemesi’ne açtıkları davayı kazandıklarını da açıklayan Ertan, “Üniversitenin verdiği cezayı iptal ettirmiştik. Fakat PAÜ Rektörü bu kararı temyize götürdü. Danıştay’a giden dosyanın kararı nihayet verildi ve üniversite rektörlüğünün temyiz kararı red edilerek, dava masraflarını ödemesine karar verildi. Danıştay’ın verdiği karar neticesinde üniversitemizde yapılan yürüyüşlerde üniversite yönetimi artık kafasına göre cezalar veremeyecek” ddiye konuştu.edi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı