REKLAMI GEÇ

Türk Büro Sen’in tepkisi büyüyor

Türk Büro Sen’in tepkisi büyüyor

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, Adalet Bakanlığı çalışanlarına yönelik yaşanan haksızlıkları dile getirdi. Utangaç, “Adalet hizmeti verenler sadece hakim ve savcılar değildir. Bakanlık bünyesinde çalışanlar arasında yapılan ayrımcılığa asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2017 Pazar, 11:45

Türk Büro-SEN Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, Adalet Bakanlığı çalışanları arasında haksızlıklar yapıldığına dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Utangaç, “Adalet hizmeti verenler sadece hâkim ve savcılar değildir. Yazı işleri müdüründen mübaşirine, zabıt kâtibinden teknik elemanına kadar 60 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu tanımadan hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında farklı bir uygulama, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratır” diye konuştu.

Banka promosyonları diğer kurumlarda olduğu gibi kurum çalışanlarının arasında eşit dağıtılması gerektiğini söyleyen Utangaç, “Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları, Adliye çalışanları arasında ayrımcılık yapılması adı ‘Adalet Bakanlığı’olan bir kuruma yakışmamaktadır. Ülke insanlarına Adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması ve adil uygulamalar yapmaması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir” dedi.

Türk Büro-Sen adına Utangaç, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışanlar arasında yapılan ayrımcılığa asla müsaade etmeyeceğini, mübaşirler genel idari hizmetler sınıfına geçirilene kadar ve ekonomik, sosyal ve özlük haklarında da iyileştirme yapılana kadar mücadelemizi her platformda sürdüreceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı