REKLAMI GEÇ

Türk Eğitim-Sen’den uyarı

Türk Eğitim-Sen’den uyarı

Bir ay önce göreve gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını başlatacağız” açıklamasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Tülay Gazalcı, sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki farkı 29 madde sıraladı. Gazalcı yetkililere, “Evlatlarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2016 Cuma, 16:40

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Tülay Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 4+4+4+ sistemi yerine 5+3+4 sistemini getirileceği, sözleşmeli öğretmenlim uygulamasını başlatacaklarına dair açıklamalarını eleştirdi.

Gazalcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Sözlerine 4+4+4 sistemini kaldırıp yerine 5+3+4 sistemini getireceğiz diyerek başladı. Bizler de bu sırada daha 4+4+4 ün ne işe yaradığını anlayamadan, girdik yeni gelecek eğitim sistemini anlama çabasına. Sonra sayın bakanımız, kendisinden önce milli eğitim bakanlığı yapmış olan bakanlarımızın, öğretmenlere getirmiş oldukları uzman öğretmen, başöğretmen, Anadolu lisesi öğretmeni, düz lise öğretmeni, aday öğretmen ayrımlarını yetersiz bulmuş olacak ki, bir de ‘sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını başlatacağız’ dedi. Sözleşmeli öğretmen, geleceği ile ilgili hiçbir tasavvurda bulunamayan, gönül rahatlığı ile aile kuramayan vatan evlatlarıdır” diye konuştu.

29 MADDELİK FARK
Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki farkı 29 maddede sıralayan Gazalcı, “Sözleşmeli öğretmen, hayatı birilerinin iki dudağı arasına sıkışmış, arafta yaşayan, her şeyinde ötesinde öğretmen olabilmenin tüm kriterlerini yerine getirmiş olmasına rağmen, ‘ben öğretmenim’ diyemeyen öğretmenlerdir. Sözleşmeli olarak göreve başlayan bir bireyin hayat yükü altında ne denli ezileceği aşikardır. Bir eğitimci, bir sendikacı ve de bir anne olarak bu ülkenin başında bulunan yetkililere seslenmek istiyorum. Evlatlarımıza gençlerimize sahip çıkalım. İş ortamı ile ilgili refaha erişemeyen insanların içine girdikleri ruhsal sıkıntılar, toplumsal verimi ve ülke gidişatını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı