REKLAMI GEÇ

Türker, “Türkiye’de insan hakları ihlalleri sürüyor”

Türker, “Türkiye’de insan hakları ihlalleri sürüyor”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Fatma Türker, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, insanlığın binlerce yıllık mücadelesinin özgürlükleri geliştireceğini ve koruyacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2016 Cumartesi, 14:49

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin üzerinden 68 yıl geçmesine rağmen Türkiye’de insan hakları ihlallerinin sürdüğünü belirten Türker, “15 Temmuz darbe gişimininden sonra, bugün ülkemizde insan haklarına aykırı birçok düzenleme yapılmıştır. Meslek örgütlerinin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, basın-yayın organlarının faaliyetleri OHAL gerekçe gösterilerek KHK’larla sınırlandırılmakta ya da yasaklanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına dayalı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Ancak öğretmenler, akademisyenler, hakim ve savcılar, avukatlar, subay ve astsubaylar, siyasi partiler kısaca tüm yurttaşların yargı kararı olmaksızın Anayasayla güvenceye alınan hakları çiğnenmektedir. Ülkede her türlü keyfilik yaşanmaktadır” dedi.

Türkiye’de yaşama hakkının kalmadığını, gazetecilerin, aydınların, akademisyenlerin ifade ve basın özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı, kuvvetler ayrılığının ve hukukun üstünlüğünün ortadan kaldırıldığını, adil yargılanmanın olmadığını, can ve mal güvenliğinin sağlanamadığını, sendika ve örgütlenme özgürlüğünün tehdit edildiğini öne süren Türker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde tüm bu nedenlerle insan haklarını kutlayamıyoruz. Ülkemizde insan haklarını, yaşam hakkını, ifade özgürlüğünü, adil yargılanmayı vb. hepsini iktidara ne kadar yakın olduğu belirlemektedir. Siyasi iktidar, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep etmekte, aykırı olan her sesi susturmak istemektedir. Ülkemizde insanlar hükümetten korktuğu zaman değil; hükümetin vatandaşlarına hesap verdiği zaman demokrasi ve insan hakları gelişecektir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak diyoruz ki; ülkede birliğin, eşitliğin, adaletin ve özgürlüklerin yolu demokrasi ile mümkündür. İnsan haklarını korumak hukukun üstünlüğü ve demokrasi ile gerçekleşecektir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan insan hakları, demokrasi, hukuk ve örgütlenme önündeki engellerin son bulması için hep birlikte haksızlıklara ‘Hayır’ dediğimiz zaman insan hakları gelişecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı