REKLAMI GEÇ

TÜVTURK Denizli, Yola Elverişlilik Belgesi veriyor

TÜVTURK Denizli, Yola Elverişlilik Belgesi veriyor

Periyodik araç muayenesi konusunda tek yetkili kuruluş olan ve Avrupa ülkelerine yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve römork gibi araçların bu ülkelerde seyri için zorunlu olan “Yola Elverişlilik Belgesi” düzenlemek için de yetkili kılınan TÜVTURK, Denizli İstasyonu’nda da bu hizmeti sunmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:23

Periyodik araç muayenesi konusunda TC Ulaştırma Bakanlığı denetiminde hizmet veren ve tek yetkili kuruluş olan ve 13 Kasım 2009 tarihinden bu yana Yola Elverişlilik Muayenesi hizmetini de sunmaya başlayan TÜVTURK istasyonlarına, Denizli İstasyonu da katıldı.

TC Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen uluslararası taşıma yetki belgesine sahip taşıtlar (kamyon, çekici) ile römork ve yarı römorklar için gerekli olan yola elverişlilik raporunu düzenlemek üzere “Yola Elverişlilik Muayenesi” konusunda da yetkilendirilen TÜVTURK, halen 19 il ve 23 istasyonunda bu hizmeti sunuyor.

Tek başına veya periyodik araç muayene işlemlerine ek olarak alınabilecek “Yola Elverişlilik Muayenesi” hizmeti veren istasyon sayısı, TÜVTURK’ün periyodik muayene hizmeti veren 191 istasyonunun tamamının TS EN ISO 17020 standardı temelinde akreditasyon belgesine sahip olması sayesinde, ihtiyaç duyulması ve talep olması halinde artırılabilecek.

Avrupa ülkelerinde ciddi cezai yaptırımlar uygulanıyor
Yola Elverişlilik Muayene Belgesi olmayan, eksik olan veya geçerlilik süresi dolmuş olan, Avrupa ülkelerine yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve römork gibi araçlar, Avrupa’da yapılan kontrollerde yüksek para veya trafikten men cezalarıyla karşılaşabiliyorlar. Bu belgenin verilebilmesi için yapılan muayene, araçların trafikte emniyetli bir şekilde, çevreye zarar vermeden kullanılmaları için gerekli şartları karşılayıp karşılamadığının kontrolünü içeriyor.

Ücretlendirme sisteminde düzen sağlandı
Daha önce Türkiye genelinde 3 özel firma ve 4 istasyon tarafından verilen “Yola Elverişlilik Muayenesi” hizmetinin TÜVTURK istasyonlarında da verilmeye başlanmasıyla, ücretlendirme sisteminde de TC Ulaştıma Bakanlığı tarafından belirli bir düzenleme oluşturuldu. Buna göre, “Yola Elverişlilik Muayenesi” tek başına yapılırsa periyodik araç muayene ücretinin yüzde 50’si, periyodik muayene ile birlikte yapılırsa araç muayene ücretinin yüzde 25’i kadar ücrete tabi olacak.

TÜVTURK tarafından verilen “Yola Elverişlilik Muayenesi” hizmetiyle ilgili detaylı bilgilere 0212 444 8008 numaralı TÜVTURK Çağrı Merkezi’nden veya TÜVTURK internet sitesi www.tuvturk.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

TÜVTURK’ün yola elverişlilik belgesi veren istasyonları şunlar: Adana Seyhan, Afyon Merkez, Aksaray Merkez, Ankara Gölbaşı, Antalya Yeşilbayır, Balıkesir Bandırma, Bilecik Bozüyük, Bolu Merkez, Denizli Merkez, Edirne Keşan, Edirne Merkez, Eskişehir Merkez, Hatay Merkez, İçel Merkez, İstanbul Çatalca, İstanbul Dudullu, İstanbul Pendik, İstanbul Silivri, İzmir Sarnıç, Kayseri İncesu, Konya Merkez, Tekirdağ Çorlu, Zonguldak Ereğli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı