REKLAMI GEÇ

ÜÇGEN ESNAFI “MAĞDURİYETİMİZ KARŞILANSIN”

ÜÇGEN ESNAFI “MAĞDURİYETİMİZ KARŞILANSIN”

Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sevinç, 27 Mayıs tarihinde yağan yağmur nedeniyle, çarşı esnafının büyük zarara uğradığını söyledi. 150 bin TL civarında zarara uğradıklarını belirten Sevinç, bu zararın karşılanmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2010 Çarşamba, 19:25

Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sevinç, son yağan yağmurun, çarşı esnafının belini büktüğünü belirterek, 150 bin TL civarında olan zararlarının karşılanmasını istedi. Sevinç, “Üçgen Çarşısı bölgesinde, Denizli Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarına başladığı günden bu yana, iki kez sağanak ile karşı karşıya kaldık. Son yağan yağmur ise çarşı esnafının belini büktü. Çarşımızda zemin katta bulunan 206 işyerinden 174’ü yağmurdan zarar gördü. Yaptığımız hasar tespit çalışmalarında esnafımızın zararı 150 bin lira civarında” dedi.

“ALT YAPIDAN KAYNAKLANIYOR”
Denizli Belediyesi’nin Üçgen Çarşısı’nda yaptığı alt yapı çalışmalarının bedelini esnafın ödediğini kaydeden Sevinç, “İki yağışta da alt yapının yapıldığı yerden su baskını yaşadık. Ben Üçgen Çarşısı civarındaki alt yapının hesapsız ve plansız yapıldığı kanaatindeyim. Buradaki esnafımız genelde günlük yaşayan, küçük esnaftan oluşuyor. Birçok esnaf arkadaşımızın malları kullanılamaz hale geldi ve çöpe gitti. Sadece Üçgen Çarşısı’nda değil, ilimizin birçok yerindeki alt yapı çalışmalarında yoğun şikayet yaşanıyor. Son yağışla birlikte ilimizin muhtelif mahallelerinde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı” dedi.

“ZARARIMIZ KARŞILANMALI”
Sevinç, Denizli Belediyesi’nin Üçgen Çarşısı esnafının uğradığı zararı karşılaması gerektiğini de belirterek, “Üçgen Çarşısı yönetimi olarak, yaptığımız tespitlere göre zararımız 150 bin TL civarında ve bunun karşılanmasını istiyoruz. Üçgen Çarşısı esnafı olarak imza topladık ve zararımızın karşılanması için dilekçe ile belediyeye müracaat edeceğiz” diye konuştu.

ESNAF DERTLİ
Üçgen Çarşısı’nda büfe işleten bir esnaf, yağmurda çuvallarla çay ve şekerin, lağım ve yağmur suyu içinde kaldığını söylüyor. Diğer bir esnaf ise çarşıda 5 dükkanı olduğunu ve işi için kullandığı 15 milyarlık yağ tenekelerinin, sularla küflendiğini ve kullanılamaz hale dönüştüğünü söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı