REKLAMI GEÇ

Ülkücü öğrencilerden bildiri açıklaması

Ülkücü öğrencilerden bildiri açıklaması

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) öğrenim gören ülkücü öğrenciler, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerle ilgili YÖK ile Cumhurbaşkanı’na “gereğinin yapılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 14:24

PAÜ’de bir grup ülkücü öğrenci üniversite yemekhanesinin önünde toplanarak, kamuoyunda tartışma yaratan akademisyenler bildirisiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Ülkücü öğrenciler adına açıklamayı Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Mertoğlu ve Hasbi Atak yaptı.

Bildiriyi ve imzası bulunan akademisyenleri sert bir dille eleştiren Atak, “Güneydoğu’da masum ve sivil halka katliam yapıldığı yönündeki asılsız haberler doğrultusunda, 1128 akademisyenin imzaladığı teröre destek bildirisini PAÜ ülkücüleri olarak reddediyoruz. Bu şahısları tanımadığımızı buradan Türk halkına bildiriyoruz” dedi.

PAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Mertoğlu ise, PAÜ’den de bir akademisyen bu bildiride imzası bulunduğunu ifade ederek, “Şahıs PAÜ öğrencileri nezdinde itibarını kaybetmiştir. Bildiri geri çekilse de tavrımız değişmeyecektir. Ayrıca, bildiriye imza atan 1128 akademisyen için gereğinin ivedelikle yapılması için YÖK ve Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı