REKLAMI GEÇ

Uzmanlar atama istiyor

Uzmanlar atama istiyor

Atanamayan Uzmanlar Derneği (AUDER) Genel Başkanı Ömer Çiftçi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çeşitli sebeplerle ayrılar uzman erbaşların işsiz kaldığını belirterek, bir kamu kurumunda istihdam edilmeyi beklediklerini söyledi. Çiftçi, “Hırsızlık tecavüz gibi suçları işleyenler, ‘pişmanım’ dedikten sonra kamu kurumlarında istihdam edilirken, vatan için canını ortaya koyanların da atamasının yapılması gerekir” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2016 Cuma, 12:39

AUDER Genel Başkanları Ömer Çiftçi, Denizli Şubesi yöneticileri ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Haklarını aramak için 10 Eylül 2015’te Atanamayan Uzmadenizli-atanayaman-uzmanlar-isyan-etti-1nlar Derneği olarak Ankara’da 8 kişilik küçük bir grup ile yola koyulduklarını anlatan Çiftçi, şu an üye sayısının 2 bini geçtiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılan uzman erbaş sayısının ise 10 bin 200 dolayında olduğunu söyledi.

SÜRE 2 YILDAN 7 YILA ÇIKARILDI
Anayasanın 92. maddesi gereğince halen herhangi bir kamu kurumuna ataması yapılmamış uzman erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde en az iki yıl görev yapan uzman erbaşların açıktan atama yoluyla kamu kurumlarına kurumun takdirinde ataması yapılır ibaresi değiştirilerek, süre 7 yıla çıkarılmıştır. Bu kanun binlerce ailenin umudunu kırmış ve birçok arkadaşımızın işsiz kalmasına atamaların durdurulmasına neden olmuştur. Bizlerin sorunu artık bir iken iki olmuştur. Yasadan arkadaşlarımızın etkilenmemesi için büyük uğraşlar verip milletvekillerimiz ile bir ek madde çıkarılması söz konusu olmuştur. Yalnız bu durum yüzde iki bir kota ile sınırlandırılması binlerce vatandaşımızı yine mağdur etmektedir.”

“ÖZEL HAREKATA ALINSIN”
Atanamayan uzman erbaşların yakın tarihte alımı yapılacak olan polis özel harekat timlerinde değerlendirilmesini isteyen Çiftçi, “Hırsızlık, tecavüz ve diğer suçlardan ceza kişiler ‘pişmanım’ diyerek kamu kurumlarına atanıyor, ama uzman erbaşlar atanamıyor. Biz de vatan için canını ortaya koyanların atamalarının gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı