REKLAMI GEÇ

VALİLİKTEN DERNEKLERE UYARI: SON GÜNÜ BEKLEMEYİN

VALİLİKTEN DERNEKLERE UYARI: SON GÜNÜ BEKLEMEYİN

Her yıl Nisan ayı sonuna kadar faaliyetler, gelir ve giderleri kapsayan beyannameyi vermekle yükümlü olan sivil toplum kuruluşlarına Denizli Valiliği’nden uyarı: Son günü beklemeyin!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 11:23

2017 yılına ait beyannamelerini Nisan ayı sonuna kadar ibra etmek zorunda olan dernek statüsündeki sivil toplum kuruluşlarına Denizli Valiliği tarafından uyarıda bulunuldu.
Beyannamenin internet üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS)’ne girilmesi gerektiğinin hatırlatıldığı açıklamada, işlemlerin son günlere bırakılmaması istendi.
Türkiye çapında 112 binin üzerinde dernek olduğu hatırlatılarak son güne bırakılması durumunda sistemde tıkanma yaşanabileceği, ciddi vakit kayıplarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada DERBİS ile yazılı evrak arasında hukuki açıdan bir fark olmadığı da vurgulandı.
Diğer yandan zamanında verilmeyen beyannameler için dernek yöneticilerinin 1046 lira para cezasına cezalandırılabileceği belirtilirken, beyanname doldurulurken gelir gider kısmında bir yıl önceden devreden verilerin yer almasının önemine dikkat çekildi, genellikle bu bölümün yazılmadığı uyarısında bulunuldu.
Dernek yöneticilerinin para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları için Nisan ayının son gününe kadar süreleri olduğu hatırlatılırken; “Beyanname verme konusunda dernek yöneticilerinin son günü beklememeleri, işlemleri süratle yapmaları gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi rahatlık sağlayacaktır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı