REKLAMI GEÇ

WWF’den Gazetecilere ÇED okuryazarlığı eğitimi

WWF’den Gazetecilere ÇED okuryazarlığı eğitimi

11 kentten 16 gazeteci, ÇED okuryazarlığını öğrenmek için dünyanın en önemli çevreci örgütlerinden biri olarak gösterilen WWF’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. Türkiye’de medyanın çok derinlemesine bilmediği bu önemli konuda düzenlenen eğitim çalışmasının kursiyerleri arasında Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt da yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2017 Pazartesi, 18:18

WWF’in 6 ülkeyi kapsayan ve kısa adı CO-SEED olan Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi ismini taşıyan projesiyle STK’ların çevre etkisi düzenlemeleri konusunda donanımsal olarak kapasitelerinin geliştirilmesi, ilgili ülke mevzuatlarının iyileştirilmesi, aktif katılımın gerçekleştirilmesi ve toplumsal farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

Bütçesi 1 milyon Euro’nun üzerinde olan proje, AB hibe programları kapsamında gerçekleştiriliyor. Projede, Türkiye’den Çevre Mühendisleri Odası, TEMA gibi ulusal kurumların yanı sıra DOÇEV gibi yerel paydaşlar da görev yapıyor.

WWF proje kapsamında, İstanbul’da görev yapan medya kuruluşlarının yanı sıra Anadolu’da proje paydaşlarının olduğu kentlerden gazetecilerin yararlanabileceği medyaya yönelik bir eğitim çalışması düzenledi.

İstanbul’da gerçekleştirilen gazetecilere yönelik ÇED okuryazarlığı eğitimine 11 kentten toplam 16 gazeteci katıldı. Aslında medyanın çok da derinlemesine bilmediği bu önemli eğitim çalışmasının kursiyerleri arasında Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt da yer aldı.

WWF Türkiye Masası’ndan Aslı Gemci’nin yanı sıra TEMA Vakfı Avukatı Av. Ömer Aykul, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, Birgün Gazetesi yazarları ve GreenPeace Türkiye gönüllerinden Gazeteci Özgür Gürbüz’ün konuşmacı olarak katıldığı eğitim çalışmasının sonunda bir de atölye çalışması gerçekleştirildi.

Gazeteciler, WWF’ten Gül Türün’ün moderatörlüğünü yaptığı atölye çalışmasında, Türkiye’de yaşanmış ve yaşanmakta olan çevresel etkisi büyük yatırımlarla ilgili hazırlanan ÇED raporları ve gelişmeleriyle ilgili izlenecek mesleki yöntemlerini uygulamalı bir şekilde ortaya koymaya çalıştı.

Etkinlikle ilgili değerlendirme yapan Denizlihaber.com İmtiyaz Sahibi Sedat Kurt, “Bölgemiz de gerçekten ÇED yönetmeliği kapsamında kurulan önemli yatırımlar açısından önemli bir bölge. Bu nedenle aldığımız eğitim gerçekten çok isabetli. Bizlere ÇED süreci nasıl takip edilir, ÇED raporu nasıl okunur, hangi süreçleri mesleki olarak izlenmeye değer gibi birçok konuda faydalı bilgiler aktarıldı. Çok kıymetli bu eğitimi almamızda katkı sağlayan DOÇEV ve ev sahibi WWF Türkiye’ye çok teşekkürler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı