REKLAMI GEÇ

Yalova Valisi’ne istifa çağrısı

Yalova Valisi’ne istifa çağrısı

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaret ederek sınıftan çıkardığı ve önceki gün kendisi için düzenlenen ‘öğretmene saygı yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için Denizli’de eylem yapıldı. Eğitim Sen Denizli Şubesi’nin düzenlediği eylemde Vali Cebiroğlu’na istifa çağrısı yapıldı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 19:24

Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen eyleme Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra Eğitim İş Sendikası üyesi eğitimciler de katılarak destek verdi. Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, Yalova Valisi’ni istifaya davet ettiklerini belirterek, “Eğitim sendikasının geçen hafta aldığı kararı uygularken üyemiz Halil Serkan Öz Yalova Valisi’nin hakaretine maruz kalmıştır. Vali’yi protesto etmek için öğretmene saygı yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiştir. Yalova’daki hastanelerde gerekli anjiyo ekipleri olmadığı için Bursa’ya götürülmüş burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğretmenler yanlarındaki kalemleri yere atarak Yalova Valisi’ni protesto etti.

DESTEK VEREN SENDİKANIN ADINI ANMADI
Dede açıklamanın sonunda eyleme katılarak kendilerine destek olan Eğitim İş Sendikası’nın adını anmaktan kaçınması dikkat çekti. Dede, “Destek veren sendikalara teşekkür ediyoruz” dedi ama orada diğer sendikalar değil, sadece Eğitim İş’liler vardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı