REKLAMI GEÇ

YARGIDA BİRLİK PLATFORMU DENİZLİ’DE TOPLANDI

YARGIDA BİRLİK PLATFORMU DENİZLİ’DE TOPLANDI

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Eylül ayında yapılacak seçimleri için çalışan Yargıda Birlik Platformu’nun Denizli, Uşak, Muğla ve Afyonkarahisar merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan adli ve idari yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının katılımı ile Denizli Anemon Otel’de yaklaşık 350 kişinin katılımı ile yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2014 Pazartesi, 18:00

Toplantıya; Yargıda Birlik Platformu üyelerinden Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımıcısı Selehaddin Menteş ile Platform üyeleri Hayri Keskin, Hasan Odabaşı, Ömür Topuç, Abbas Özden, Ali Çalık ve Cafer Ergen katıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Savran yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Toplumu oluşturan tüm kesimlerin itibar edip güven duyacağı bir yargının tesisi; hukukun evrensel ilkeleri ile uyumlu olan mevzuat yanında, yargının kumanda merkezi konumundaki bağımsız ve tarafsız bir Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun teşkili ile mümkün olacaktır. Her türlü ayırımcılıktan uzak, ancak ve ancak liyakati esas alan iradelerin ortaya koyduğu bir tercihle vücut bulacak ideal bir HSYK modelini belirlemek, bu noktada çok büyük önem arz etmektedir. Yargıya hizmet eden tüm bireylerin, bu süreçte emaneti ehline tevdi etmeleri ne kadar önemli ve gerekli ise, ehil ve emin insanların emanete sahip çıkma adına aktif bir irade ortaya koymaları da o kadar önemli ve gereklidir. Bu lüzuma binaen, samimi kaygılarla misafirimiz olan, bizlerin de bu kaygıyı paylaşma ve çözüm üretme adına, ‘Yargıda Birlik’ temennisiyle, burada buluşmamıza vesile olan paltformun sayın katılımcılarına başarılar dileriz.”

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Savran‘ın konuşmasının ardından Platform adına Platform üyesi Hayri Keskin açılış konuşmasını yaptı. Toplantıda platform üyeleri ile katılımcı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, sorunları ile görüş ve önerilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı