REKLAMI GEÇ

YILMAZ’A AKP’Lİ RAKİP

YILMAZ’A AKP’Lİ RAKİP

Mayıs’ta kongre gerçekleşecek olan SMMMO’da, mevcut başkan Necdet Yılmaz’ın rakibi Alpaslan Albay olarak gösteriliyor. Daha önce AKP’den belediye başkan adayı da olan Albay’ın, bugüne kadar katıldığı pek çok seçimde zafere ulaşamadığı gözleniyor.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2010 Perşembe, 18:26

Denizli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın genel kurulu, 1 Mayıs günü oda binasında gerçekleştirilecek. Çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise ikinci toplantı, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde 8 Mayıs’ta çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Fakat oda seçimleri yine odanın hizmet binasında gerçekleştirilecek. Kongrenin şu ana kadar iki adayı olduğu gelen haberler arasında. Halen başkanlık görevini yürüten Necdet Yılmaz’ın karşısında yer alacak isim ise AKP’den belediye başkan adayı da olan Alpaslan Albay olarak gösteriliyor.

SEÇİMDE BAŞARILI OLAMADI
Muhasebeciler ve mali müşavirler arasında tanınan bir isim olan Albay’ın, seçim geçmişinde başarılı sonuçlar almadığı göze çarpıyor. AKP’den Karahayıt Belediye Başkan Adayı olan Albay, bu seçimden zaferle ayrılamamıştı. 2004 yerel seçimlerindeki bu başarısızlık onu durdurmamış, siyasi hayatını Akköy İl Genel Meclisi üyesi olarak sürdürme girişiminde bulunmasına neden olmuştu. 2009 yılındaki bu seçimden de yenik ayrılan Albay’ın, oda yönetiminde de çeşitli görevlere talip olduğu görülüyor.

ODA YÖNETİMİNDE ÜÇ GİRİŞİM
Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi üyesi de olduğu iddia edilen Alpaslan Albay, oda yönetimine girmek için iki kez seçime katılmış, fakat iki seçimde de başarılı olamamıştı. Şükrü Çulha ve Necdet Yılmaz’ın yarıştığı 2006 kongresinde, bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı olan Albay bu seçimi kazanamamıştı. Daha sonra 2008 yılında Hüseyin Beyazıt’ın listesinden yedek yönetim kurulu üçüncü sıra adayı olarak tekrar seçim yarışına giren Albay, bu seçimi de kaybetmişti. Adaylığının kesinleşmesi durumunda Albay’ın Mayıs ayındaki kongrede üçüncü kez oda yönetimine aday olacağı görülecek.

BİRTAN ŞAHAN ETKİSİ
Oda kulislerinde Alpaslan Albay’ın aday olmasında etkili isimlerden birinin Birtan Şahan olduğu konuşuluyor. İddiaya göre Albay’ın aday olması için Şahan’ın devreye girdiği ve destek sözü verdiği belirtiliyor. Birtan Şahan ise daha önce Hüseyin Beyazıt’ın listesinde ikinci sıradan yarışa katılmıştı. Şahan’ın hazırlanacak aday listede yer almayacağı, fakat yönetim kurulu adaylarının belirlenmesinde etkili olacağı gelen haberler arasında. İkilinin de aday olarak yer aldığı daha önceki seçimlerde dönemin Denizli Vergi Daireleri Başkanı Mehmet Delice açık taraf olmuş, bu tavrı meslek mensuplarının tepkisine neden olmuştu. Delice, Hüseyin Beyazıt’ın seçim organizasyonuna katılmış, gecede meslek mensuplarından Beyazıt’ı göreve getirmelerini istemişti.

ÇALIŞMALARA FACEBOOK’TA BAŞLADI
Albay’ın aday olacağına ilişkin en belirgin kanıt ise son yılların moda blog sitesi Facebook’tan yaptığı çalışmalar olarak gösteriliyor. Buradan meslek mensuplarına gönderdiği mesajda, başını çektiği oluşumu “Meslekte Birlik Grubu” olarak tanıtan Albay, “Denizlimizde mesleğimize ve meslektaşlarımıza mevcut imkanlar ile daha verimli, daha kaliteli hizmet verebileceğimize inanıyoruz. Yeni bir misyon ve yeni bir vizyon ile sizlere hizmete talip olduk. Meslekte Birlik Grubu olarak sizlerin desteği ile oda kurullarında çoğunluk sağlayacağımız inancını taşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

GÖREV SÜRESİ ÜÇ YIL
Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda bu yıl yapılacak seçimin daha önce yapılan seçimlerden önemli farklılıkları olacak. 3568 Sayılı yasada, 2008 Temmuz’unda yapılan değişiklik ile seçim sistemi tamamen değiştirildi. Artık nispi sisteme geçilirken, daha önceki gibi blok halinde yönetim kurulunu oluşturma dönemi de sona erdi. Yeni farklılıklar TÜRMOB’a gönderilecek delegelerin belirlenmesini de etkiledi. Daha önce her 25 üye için bir temsilci gönderilirken bu sayı 75 üyede bir temsilciye dönüştürüldü. Ayrıca her oda üye sayısına bakılmaksızın üç temsilciyi de Ankara’daki büyük kongreye gönderebilecek.

ODAYI ELE GEÇİRMENİN PLANI MI?
Bazı meslek mensupları hükümetin yaptığı bu yasa değişikliklerini, hem genel merkez hem de lokal düzeyde odayı ele geçirme uğraşı olarak yorumluyor. Özellikle her odanın en az üç sabit büyük genel kurul delegesi göndermesinin altında yatan nedeninin de bu olduğu savunuluyor. Bu düşüncede olan meslek mensupları, Denizli’de Alpaslan Albay ve ekibinin yola çıkış nedenlerinin de aynı amacın bir parçası olduğunu iddia ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı