REKLAMI GEÇ

YÖV, daha çok burs vermek istiyor

YÖV, daha çok burs vermek istiyor

Denizli Yüksek Öğretim Vakfı Üyesi Mesut Aygören, vakfın 30 öğrenciye burs verdiğini belirterek, daha çok öğrenciye burs verilebilmesi için üye aidatlarının yükseltilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:01

Denizli Yüksek Öğretim Vakfı 2009 Yılı Olağan Genel Kurulu, Vali Yavuz Erkmen’in başkanlığında yapıldı. PAÜ Merkez Restoran’da düzenlenen toplantıya; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç ve vakıf üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda, divan heyetine; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, Rektör Yardımcısı Zafer Sınık ve İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Karaalp seçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından, denetleme kurulu faaliyet raporu okunarak görüşüldü. Yönetim ve denetleme kurullarının faaliyetlerinin ibrası sonrasında, denetleme kurulu üyeleri açık oylamayla seçildi. Daha sonra yeni yönetim kurulunun gizli oylama ile seçilmesine geçildi. Seçim sonucunda, yönetim kurulu asil üyeliğine; Musa Kazım Manasır, Kazım Aslan, Mehmet Ünal, Raşit Akbaş, Mesut Aygören, Remzi Sulayıcı seçildi. Yedek üyeliğe ise Nuri Özdemir, Nurten Karakış ve İbrahim Köseoğlu seçildi. Denetleme kurulu üyeliğine de Bekir Urganlıoğlu ve Ali Acar seçildi.

Seçimlerin ardından vakıf üyeleri görüş ve temennilerini dile getirdi. Üyelerden Mesut Aygören, vakıflarının 30 öğrenciye burs verdiğini belirterek, bunun kendisini çok mutlu ettiğini ve burs alan öğrencilerin kendilerine bu nedenle teşekkür etmeye gelmelerinin kendilerini ayrıcı gururlandırdığını ifade ederek, vakfın daha çok yardım yapabilmesi için aidatların biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağını söyledi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç ise üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, amaçlarının Ege Bölgesi’nin en büyük üniversitesi olmak olduğunu, yurtiçi ve yurtdışında herkesin aklına gelecek bir üniversite olmayı hedef seçtiklerini söyledi. Rektör Ardıç, yeni yaptıkları hastane binasının yakında inşaatının tamamlanacağını, ancak içinin döşenmesi konusunda vakıf üyeleri ve vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti. Yardımda bulunan vatandaşların tefriş ettikleri odalara isimlerinin verileceğini belirten Ardıç, 250 bin TL yardımda bulunan vatandaşların adlarının da kliniklere verileceğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de eğitimde gelinen noktanın küçümsenemeyeceğini, görevde olduğu 2 yıl boyunca hayırseverlerin eğitime yaklaşık 22 Milyon TL değerinde yardımda bulunarak protokol imzaladıklarını söyledi. Üniversite sınavlarında Denizli’nin her yıl ilk üçe girdiğine dikkat çeken Vali Erkmen, bunun da Denizlilerin eğitime verdiği desteği gösterdiğini belirtti. Gelinen noktanın gurur verici olduğunu söyleyen Vali Yavuz Erkmen, üniversite de yeni bölümler açılmasının önemli olduğunu, Pamukkale Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok pay alan üniversitelerin başında geldiğini belirtti. Vakfın yönetim kuruluna yeni seçilen üyelere görevlerinde başarılar dileyen Vali Yavuz Erkmen, bu işin bir gönül ve fedakarlık işi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı