REKLAMI GEÇ

Denizli’de Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü

Denizli’de Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü

CHP Denizli örgütünün düzenlediği Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü’ne binlerce Denizlili katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2016 Salı, 20:30

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ‘Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü’ ile kutladı. İl Başkanı Teoman Sancar’ın parti gözetmeksizin herkesi davet ettiği yürüyüş Denizli Atatürk Stadı’ndan başladı. 

ic1

Binlerce Denizlili; Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Emek Caddesi ve İstiklal Caddesini takip ederek Gazi Bulvarı’na yürüdü. Polis hem yürüyüşün başlangıç noktasında hem de güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı. 

 

Yürüyüşe CHP ilçe teşkilatlarının yanı sıra, ilçe belediye başkanları, Vatan Partisi Denizli örgütü üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Eğitim İş Sendikası üyeleri ile Yeşil Cephe taraftar grubu üyeleri de destek verdi. 

ic2

Yaklaşık 4 bin Denizlilinin katıldığı yürüyüş akşam ezanının okunması nedeniyle Suluköprü’de geçici olarak durdu. Ezanın bitiminin ardından Zafer Bayramı’nı kutlayan Denizlililer marşlar söyleyerek yollarına devam etti. Yol boyunca vatandaşlar da balkonlardan yürüyüş yapan gruba alkışlı destek oldu. 

Kalabalık daha sonra valilik binası önünde yürüyüşünü noktaladı.

Kalabalık daha sonra valilik binası önünde yürüyüşünü noktaladı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün olacakları işaret ederek cemaatlerle tarikatlarla mücadele ettiğini belirterek, “Allah adıyla, din adıyla kitap adıyla bu milleti kandıranlarla birlikte mücadele edeceğiz.  Siz sosyal demokratlarla,   oda başkanlarıyla tek yürek olarak, demokrasi ateşi yakarak Atatürkçü duruşumuz ile bu ülkede tarikatlarla da cemaatlerle de mücadele edeceğiz. Tıpkı 94 yıl öncesinde olduğu gibi” dedi.

 

Milletvekili Kazım Arslan ise:  “Bir dönem Fethullahçı terör örgütü ile birlikte hareket eden ve kol kola yürüyen bu iktidar bugün ‘Biz yanlış yaptık Allah affetsin’ diyor. Allah affeder mi? bilmiyorum ama bu millet affetmeyecektir.  Bugün Türk milletinin başına FETÖ, IŞID ve PKK belasını saran bu iktidardan mutlaka hesap soracağız” diye konuştu.

CHP’nin düzenlediği cumhuriyet ve  30 Ağustos Yürüyüşü Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin okunmasıyla sona erdi.

GALERİ-BUTON

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı