REKLAMI GEÇ

Yusuf Garip THE Başkanı

Yusuf Garip THE Başkanı

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türk Hukuk Enstitüsü’nün (THE) Denizli Şubesi kuruldu. Derneğin Denizli Şube Başkanlığına Av. Yusuf Garip getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2018 Perşembe, 11:41

Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şubesi başkanlığına getirilen Av. Yusuf Garip, “Türkiye’de şube sayısını her geçen gün arttıran Türk Hukuk Enstitüsü’nün Denizli Şube Başkanlığını bize layık gören Genel Başkan Av. Tarkan Toper ve Yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Devraldıkları bayrağı daha ileriye taşımak amacı ile yola çıktıklarını belirten Garip, “Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezi 1977 yılında rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in özel telkinleri ile birçok akademisyen, avukat, yüksek yargı mensubu ve noterlerin de aralarında bulunduğu ülkemizin saygın hukukçuları tarafından Dernekler Kanunu hükümlerine göre kurulmuştur. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli Enstitü Genel Merkezi ve tüm şubelerinin çalışmalarını yakinen takip etmekte, Dernek faaliyetleri ve güncel meseleler konusunda Denek yönetici ve üyeleri ile sık sık bir araya gelmektedir. Türk Hukuk Enstitüsünün kuruluş amacı; “Türk Hukukunun daha ileriye gidebilmesi, hukukumuzun milli bir bakış açısı ile temel değerlerimiz etrafında şekillenebilmesi, milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçuların birlikte çalışabilecekleri bir ortamın temin edilmesi ve nihayetinde hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için mücadele vermektedir. Bu mücadelemiz Denizli’de de aynı çerçevede devam edecektir” dedi.

“DENİZLİ ŞUBESİ OLARAK AMACIMIZ TÜRK HUKUKUNUN GELİŞİME KATLI SAĞLAMAK”
Derneğin amacının kuruluş tüzüğüne uygun olarak hukukçular arasında birlik ve dayanışmanın artmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Garip, “Amacımız, Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine, hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçularla el birliği ile katkıda bulunmaktır. Bu amaca ulaşmak için Enstitümüz Denizli’de, Türk hukukunun temel ilkelerini, meselelerini ve bunların çözümlerini araştırmak ve bu alandaki resmi ve özel faaliyetlere yardımcı olmak için seminer, konferans ve benzeri programlar tertipleyecek, Memleket ve kamuoyunu ilgilendiren aktüel hukuk meseleleri üzerinde öğretici niteliklerde açıklamalarda bulunacak ayrıca, hukukçu meslektaşlarımız arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçularla el birliği ile katkı sağlamaya çalışacaktır” diye konuştu.

DERNEK YÖNETİMİ
Başkanlığa Yusuf Garip’in getirildiği Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şubesi’nin yönetimi Av. Cemil Alperen Cengiz, Av. Hicret Genç, Av. Alptuğ Burak Karatepe ve Av. Himmet Kocayiğit’ten oluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı