REKLAMI GEÇ

250 kardeş bir araya geldi

250 kardeş bir araya geldi

Denizli Yetiştirme Yurdu’nda büyüyen 250 kardeş, Çamlık’ta düzenlenen geleneksel buluşmadı bir araya geldi. Babası uzun yıllar Yetiştirme Yurdu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan ve yurt çocuklarıyla birlikte büyüyen CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar da buluşmaya katıldı, kardeşleriyle hasret giderdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2018 Pazar, 16:18

Çamlık Mesireliği çok anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Yıllar boyunca Denizli Yetiştirme Yurdu’nda barınan, burada yetişen ve hayata atılan 250 kişi Çamlık’ta bir araya geldi. Buluşmaya, yetiştirme yurdu çocuklarının aileleri de katıldı.

Aynı zorluklara birlikte göğüs geren, yaşama birlikte tutunan ve kardeşlik bağlarını çok güçlü bir şekilde kuran Yetiştirme Yurdu çocukları, 18 yaşını doldurup hayata atıldıktan sonra da bağlarını hiç koparmadı.

Her yıl gerçekleştirdikleri ve geleneksel hale getirdikleri “Kardeşler Buluşması”nın 5.sinde bir araya gelen Yetiştirme Yurdu çocukları anılarını tazeledi, hasret giderdi.

BİR KARDEŞLERİ DE TEOMAN SANCAR
Buluşmaya CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar da katıldı. Babası Fikret Sancar’ın uzun yıllar Denizli Yetiştirme Yurdu’nda müdür yardımcısı, annesi Naciye’nin ise hemşire olarak görev yaptığını belirten Teoman Sancar, lojmanda yaşadıklarını ve “Kardeşlerim” dediği yurttaki çocuklarla birlikte büyüdüğünü söyledi.

Milletvekili olmadan önce de bu buluşmalara katıldığını belirten Sancar, “250 kişi bir araya geldik. Ben annem ve babamın görevi nedeniyle Yetiştirme Yurdu’nda barınan kardeşlerimle birlikte büyüdüm. Lojmanda yaşadığımız için tüm zamanımızı birlikte geçirir, zaman zaman yurtta kardeşlerimle birlikte uyurdum. Kardeşlerimin hepsi 18 yaşından sonra hayata atıldı. Doktor, avukat, işadamı, öğretmen, memur oldular. Biz de anne ve babamın görevi sona erdikten sonra yurttan ayrıldık, ama kardeşlerimle bağımızı hiç koparmadık” dedi.

BİZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Buluşmaya anne Naciye ve Baba Fikret Sancar da katıldı. Yurtta yetişenlerin de anne ve babalık yapan Sancar Çifti, “Kardeşler Buluşması”nda da evlatlarını yalnız bırakmadı. Çok büyük bir aile olduklarını belirten CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Bizim çok büyük bir ailemiz var ve bağımızı hiçbir zaman koparmayacağız” dedi.

HASRET GİDERDİLER, ANILARI TAZELEDİLER
Yetiştirme Yurdu’nun kardeşleri geleneksel buluşmada bol bol sohbet etti, hasret giderdi, anılarını tazeledi. Kardeşler, gelecek yılki organizasyonda buluşmak üzere ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı