REKLAMI GEÇ

41 kere maşallah

Denizli Lisesi emekli öğretmenlerinden Mustafa Öselmiş’in 41. kitabı sosyal hastalıkların işlendiği ‘Hastalıklarımız ve Çareleri’ kitabı piyasaya çıktı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2007 Pazartesi, 00:00

Emekli eğitimci yazar Öselmiş, tarafından altı ayda hazırlanan kitap 340 sayfadan oluşuyor. Sosyal hayatta insanların yakalandıkları, sokağa tükürmeden, oturulan banklara yazı yazmaya, oturduğu yerden ahkam kesmeye, arkadan konuşma, boşanma, israf etme, okumama alışkanlığı, başkasını taklit etme, öğüt dinlememe, nasihat kabul etmeme, oturduğu ve bulunduğu yeri kirletme hastalığı, televizyon hastalığı, büyücülük fal bakmagibi 100 farklı konunun işlendiği kitap seçkin kitapçılarda 2 YTL’den satışa sunuldu. Sosyal hastalıklara hadis ve ayetlerle çare yolları göstermek istediğini, büyük alimlerin ve bilim adamlarının da görüşlerine kitabında yer verdiğini anlatan Yazar Öselmiş, “Günümüz insanı çevresinde olup bitenden çok fazla etkileniyor. Yanlış olduğunu bile bile yapmaması gereken şeyleri yapıyor, değişik tavırlar sergileyip kendini mutlu etmeye çalışıyor. Kitabımda yer verdiğim 100 konu her gün sokaklarda caddelerce defalarca karşılaştığımız hastalık çeşitleri. Yaptığım tespitlere ayet ve hadislerle açıklık getirdim. Tespit ettiğim konularda daha önce çıkmış gazete haberlerinden alıntılar yaptım. Büyük düşünürlerin kitaplarından hastalık ve hastalıktan kurtulmak için yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdim. Sosyal hastalıklar sosyal yaşamı bitiren, birlikte yaşamaktan insanları uzaklaştıran tehlikeli bir hastalık. Bu kitabımla okurlarımın dikkatini farklı ama gerekli bir yöne çekmek istedim. Kitabımın ilk baskısı 2 bin adetti bitti. Kitabım ikinci baskıya girdi. bu baskıda da 2 adet basılacak” dedi.

Emekli maaşıyla hazırlıyor

3 aylık emekli maaşıyla hazırladığı kitaplarını bastırdığını ve ticari amaç gütmeden baskı parasına kitaplarını sattığını anlatan Yazar Öselmiş, “ Benim kitap satışlarından maddi bir beklentim yok. İnsanlar yeter ki biz kitap alıp okuyamıyoruz. Çok pahalı demesinler. Hazırladığım ve bastırttığım her kitap 2-3 ytl gibi çok küçük paraya satılıyor. İnsanlarımız alsın okusun, okumaktan zarar gelmez, ben yıllarca öğretmenlik yaptım, binlerce öğrenci yetiştirdim. Hepsine de okumalarını araştırmalarını öğütledim. Müslüman bilgili insandır. Dünyadaki ülkesindeki ilindeki gelişmelerden haberdar olan insandır. Bunun içinde mutlaka okumak araştırmak gerekir” dedi.

Yazara ait eserler

Bu güne kadar kaleme aldığı 41 kitabın baskı ve dağıtımı için çeşitli yayın evleriyle çalıştığını hatırlatan Öselmiş, “Bu güne kadar birçok yayın eviyle çalıştım. 41. kitabım ‘Hastalıklarımız ve Çareleri’ Nur Yayın Evi tarafından basıldı. Dağıtımı yapıldı. Bu güne kadar yazdığım ve okurlarımla buluşturduğum kitaplarımdan bazıları ise, ‘Darwinizm’i Reddiye’, ‘Manevi Buhran’, ‘Müslüman’ın 24 Saati’, ‘Çağın Hastalığı Stres ve İslam’, ‘Anadolu’yu Hıristiyanlaştırma Faaliyetleri’, ‘İslam’a Sokulmak İstenen Yanlışlar’, ‘Hz. Peygamberin Sünneti’, ‘Tasavvuf ve Tarikat Çevresinde Hayat’, ‘Cin ve Şeytan Tuzakları-Kurtulma Yolları’, ‘Bid’at ve Hurafeler’, ‘Esma’ül Hüsna’, ‘Vesvesesiz Namaz’, ‘Misyonerlik’, ‘Satanizm’, ‘Gözyaşı ve Gece İbadeti’, ‘Helal ve Haram’, ‘Mutlu Aile’, ‘Müslüman’ın Günlüğü, ‘Mübarek Aylar Günler ve Geceler’, ‘Yüce Yaratan’a Kulluk’, ‘Gül Muhammed’, ‘Büyük Günahlar ve Şirk’, ‘Kul Azmayınca Allah Yazmaz’, ‘Gençliğin Etrafındaki Tuzaklar’, ‘Mutlu Sona Nasıl Gidilir?’, ‘Temel Dini Bilgiler’, ‘İslam Kimliği’, ’60 Gün 60 Program Yaz Okulu Tatil Kitabı’,‘Sevgililer Sevgilisi Muhammed (s.a.v)’in Sünnetini İhya’, ‘Hastalıklarımız ve Çareleri’, ‘Aile Hayatı’, ‘Tıbbı Nebevi, ‘Türk İslam Medeniyeti’, ‘Güncel Sorular’, ‘Devlet adamı, Devlet Yönetimi’, ‘İslamı Bilerek Yaşamak’, ‘Müslümanca Yaşamak’, ‘Güzel Dinimiz İslam’,‘Abdest ve Namaz’, ‘Muhammet Aleyhisselam’ ve ‘Mübarek Geceler Günler’ kitapları” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı