REKLAMI GEÇ

550 kadın mahkum ve çocuklarına acil yardım çağrısı

550 kadın mahkum ve çocuklarına acil yardım çağrısı

Nice başlığın oluşturduğu yoğun gündemin arasında, bugün Facebook üzerinden yapılan bir yardım çağrısı, kapasitesinin çok çok üstüne çıkan Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’nde yaşanan ciddi sıkıntıyı ve yaklaşmakta olan bir tehlikeyi gözler önüne serdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 12:53

Türkiye son aylarını, baş döndüren bir gündem bombardımanı altında geçiriyor. Şüphesiz bu yoğun gündem ve getirdiklerinden Denizli de nasibini alıyor. İşte o yoğun gündemin arasında bugün facebook sayfasından yapılan bir yardım çağrısı, Denizli’de yaşanan ciddi bir sorunu gözler önüne serdi.

Kapasite yetersizliği nedeniyle Denizli’de yapımı devam eden cezaevlerine ne denli ihtiyaç duyulduğu gerçeği Denizli Barosu’nun aktif kadın avukatlarından Jülide Keleş Yarışan’ın yaptığı bir yardım çağrısıyla ortaya çıktı.

Yarışan, facebooktan yaptığı çağrıda farklı cezaevlerinden gerçekleştirilen 350 nakille bir anda 550 kadın mahkum ve 33 çocukla kapasitesinin çok çok üstüne çıkan Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’nde bir anlamda insanlık dramı yaşanabileceğinin sinyalini verdi.

Denizli Barosu’nun aslında farklı algılara yol açmasın diye medya ile paylaşmaktan imtina ettiği sonradan öğrenilen paylaşımda Denizli Barosu’nun 550 kadın mahkum ve 33 çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamak adına bir süredir yardım seferberliği içinde olduğunu belirten Av. Yarışan, yaklaşan kış için Denizlililerden yardım çağrısında bulundu.

Yalnız kıyafet ayakkabı değil bebek bezi de lazım
Kadın ve çocukların ayakkabılarından kışlık kıyafetlere kadar birçok ihtiyacı olduğunu dile getiren Yarışan, Denizlilerin bu konudaki yardımsever vicdanına seslendi. Çoğu henüz bebek yaştaki çocuklar için 3-4 ve 5 numara bebek bezlerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

33 küçük çocuğa ara öğün çağrısı
2 çocuk annesi kadın avukat, kadın mahkumların bakmakla yükümlü olduğu demir parmaklıklar arkasındaki 6 yaşından küçük 33 çocuğun ana öğünler kadar ara öğünlerle beslenmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Yarışan, küçük yaşta çocukların tüketebileceği dayanıklı gıda maddesine de ihtiyaç olduğunu söyledi.
ara öğünler için dayanıklı tüketim

Yarışana göre kadın mahkumlar için çok miktarda 37, 38 ve 39 numara kışlık ayakkabı ihtiyacı söz konusu. Kalın kışlık kıyafetler, montlara da ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Yarışan, yardımda bulunmak isteyenlere “Güvenlik nedeniyle ayakkabıların topuklu ve yüksek koçlu olmaması gerekiyor” uyarısını da yaptı.

Yaptığı çağrının ardından iletişime geçtiğimiz Avukat Yarışan, yardım çağrısının 550 kadın mahkum ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak adına tamamen insani kaygılarla yapıldığının altını çizerken, bunun özellikle haberleştirilmesinden dolayı endişeleri olduğunu belirtti. “Amacımız eksik aramak değil, tam tersi bunu dillendirmekten çok bu eksiği el birlik kapamak” diyen Jülide Yarışan, “ Böyle bir konunun habere dönmesi yetkililerin kendi sorumluluklarını yerine getirmediği eleştirisi içinde olduğumuz yanılgısı yaratmasın istiyoruz. Keza şu an ortada bir gerçek var. O da bize ihtiyaç duyan insanlar ve çocuklar” diye konuştu.

Denizli Barosu yönetim kurulu üyelerinin bireysel katkılarla özellikle çocukların bez ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Jülide Keleş Yarışan, “Ancak, tüketim malzemesi olması ve sirkülasyon nedeniyle bebek bezi dahil, tüm kalemlerde ihtiyaç var. Cezaevindeki kadınlar ve çocuklarına destek olmak isteyenler malzemeleri Denizli Barosu ya da cezaevine bırakabilirler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı