REKLAMI GEÇ

77 yıl önceki heyecanı yaşadık

77 yıl önceki heyecanı yaşadık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 77. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. 77. önce yaşadığımız o mutluluk ve sevinci yeniden yaşadık.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

77 yıl önce ilimize gelen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı heyecan ve o mutlulukla andık. 1931 yılında ilimize gelen dönemin ileri gelenleri tarafından ilimizde ağırlanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 77. yıl dönümünü düzenlenen törenlerle kutladık. Valilik önünde düzenlenen kutlama törenine Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gaziler katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci

ve 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş tarafından çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 77. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Denizli’nin her yıl eksiklerini biraz daha gidermiş olarak Atatürk’ün Denizli’ye gelişini kutladığını belirterek, “Atatürk’ün Denizli’ye gelişini her yıl

o günkü heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir hedefine biraz daha yaklaşmış bir şekilde 78. yılda da, Atatürk’e yakışır bir Denizli’yi biraz daha gerçekleştirmiş olarak Atatürk’ün gelişini kutlamak bizi mutlu edecek” diye konuştu.

Vali Hasan Canpolat, Denizli’nin Atatürk’ün hedef göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusunda büyük gayret göstermiş nadir şehirlerimizden birisi olduğunu ifade ederek, “Denizli Türkiye’ye aş, iş ve istihdam üretiyor. Türkiye’de ekonomik olarak ilk on il arasında olan Denizli, milli mücadele zamanında gösterdiği gayreti aynen sürdürüyor. Türk Milleti’nin yeri asla alt ve orta sıralarda olamaz. Tarih boyunca olduğu gibi her zaman dünya tarihinde, dünya siyasetinde en üst sıralarda olmalıdır. Bunun için her ferdimizin ve her vilayetimizin, büyük bir gayret ve şevkle çalışması gerekiyor. Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler Türk Milleti’ne yakışan hedeflerdir. Bu hedeflere her geçen yıl biraz daha yaklaşan bütün Denizli halkı adına, Atamıza ‘Hoş geldin’ diyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Törenin ardından İstasyon Caddesi’nden başlayıp Denizli Valiliği önünde sona eren Atatürk Halk Koşusu’nda çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödülleri,Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş tarafından verildi. Daha sonra Vali Hasan Canpolat ve protokol üyeleri Atatürk ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal tarafından Vali Hasan Canpolat ve protokol üyelerine müzede sergilenen eserler hakkında bilgi verildi. Müzedeki incelemelerin ardından Vali Hasan Canpolat duygu ve düşüncelerini yazıp müze anı defterini imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı