REKLAMI GEÇ

87 yıldır gururla söyleniyor

87 yıldır gururla söyleniyor

İstiklal Marşı’nın kabulünün 87. yılında, Vali Hasan Canpolat ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci açıklamalarında, İstiklal Marşı’nın, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

İstiklal Marşı’nın kabulünün 87. yılında, birer açıklama yapan Vali Canpolat ve Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, İstiklal Marşı’nın, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olduğunu belirtti.

İstiklâl Marşı’nın yazıldığı tarihte, Anadolu’nun birçok şehrinin işgal altında ve Türk Milleti’nin bağımsızlığının tehlikede olduğunu hatırlatan Vali Canpolat, “Anadolu’da bu ateşin yakıcı ve kavurucu özelliği bambaşka hissedilmektedir. İstiklal, Türk milleti için bedeli en yüksek ödenen bir kavramdır.Millet savaşın şiddetinden bunalmış, uçan kuştan imdat beklemekte, hislerine tercüman olacak bir şeyler aramaktadır. İşte Akif bu nedenle Türk milletine, cesaret, metanet, sabır aşılamak, daha doğrusu onda mevcut bulunan bu duyguları harekete geçirmek üzere kaleme sarılır. Âkif’in İstiklâl Marşı’nı yazması kolay olmamıştır. Çünkü o bir annenin hasta yavrusunu kaybetme korkusu gibi vatanı kaybetme endişesi taşımaktadır. Kısaca İstiklal Marşımız, bu yurdun bütün evlatlarının gönlüne nakşolmuş,bizi anlatan, en güzel destandır. Köklerine bağlı, geçmişinden güç alan bir milletin çocuğu olarak İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 87. yılı vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal ve Silah Arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Zeybekci ise “Güçlü bir şair olduğu kadar toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan Mehmet Akif Ersoy’a, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı’nı Büyük Türk Milleti’ne kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. İstiklal Marşımız, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesidir. Her gün İstiklal Marşımız ile güne başlayan çocuklarımız ve gençlerimiz bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır. Daha nice yüzyıllar boyunca da coşmaya devam edecektir” dedi.

                                                          

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı