REKLAMI GEÇ

Adres değişikliğini bildirmeyene ceza

Adres değişikliğini bildirmeyene ceza

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, adres değişikliklerinin, 20 gün içerisinde, nüfus müdürlüklerine beyan edilmesi gerektiğini belirterek, bunu yapmayanlara, 2010 yılı içinde 329 TL para cezası uygulanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2010 Cuma, 16:11

İl Nüfus ve Vatandaşları Müdürü Doğan Kartal, adres beyanı ile yükümlü kişilerin ve kurumların, yerleşim yeri adreslerine ilişkin değişiklikleri, 20 iş günü içerisinde, ilçe nüfus
Müdürlüklerine bildirmekle yükümlü olduklarını hatırlattı. Kartal, “Vatandaşlarımızın; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi, tapu kaydı gibi belgelerden biri ile birlikte 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine adres değişikliği beyanında bulunmaları gerekmektedir.
20 günlük süre içerisinde beyanda bulunmamaları halinde, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 68’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (c ) bendi ve Kabahatler Kanunu’nun 17’nci maddesinin 7’nci fıkrası gereğince, 2010 yılı için belirlenen 329 TL para cezası uygulanacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı