REKLAMI GEÇ

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çeşitli başladı. Ahilik kültürü tüm yönleriyle bir kez daha yaşatıldı, şed kuşatma töreni davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2017 Çarşamba, 15:25

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Vali Hasan Karahan’ın, kutlama komitesi üyelerini kabulü ile başladı.

Kabule, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ile İl Kutlama Komite Üyeleri katıldı.

Ziyaretlerinden dolayı komite üyeleri teşekkür eden Vali Hasan Karahan, Ahilik kültürünün önemine değindi. Sanayi ve ticaret şehri olan Denizli’nin bu kültürde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Denizli’de ticaret yapan esnafın geçmişten gelen Ahilik Kültürünü yaşattığını ve bu kültür çerçevesinde işlerini yürüttüklerini kaydeden Vali Karahan, “Denizli esnafına teşekkür ediyorum” dedi.

Kutlamalar daha sonra Bayramyeri Meydanı’nda devam etti.

Buradaki törene; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, ilçe belediye başkanları, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile devam etti.

Mehter takımının gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu.

Protokol konuşmaların ardından, Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket verildi.

Etkinliğin son bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından ‘Şed Kuşatma’ töreni canlandırıldı. Şed kuşatma vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı