REKLAMI GEÇ

Anne ve Babasına verdiği sözü tuttu

Anne ve Babasına verdiği sözü tuttu

Lisedeyken babası, üniversitedeyken annesi vefat etti. Üzüldü, ağladı ama hayata tutunup onlara verdiği sözü tuttu. Hukuk fakültesini bitirip avukatlık cübbesini giyen Oğuzhan Koç, Denizli Barosu’ndaki törende sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2015 Çarşamba, 18:16

Denizli Barosu Lokali’nde, mezuniyetleri sonrasında stajlarını tamamlayan genç hukukçular Muhammet Sait Musan, Özlem Selek, Oğuzhan Koç ve Duygu Alıcı, avukatlık cübbesini giyerek mesleğe adım attı. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, genç meslektaşlarına cübbelerini giydirdi ve avukatlık belgelerini verdi.

denizli-baro-yemin-toreni-ic-1

Bu arada törende bir konuşma da yapan İlhan, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Artık yaşanan acılara, hukuksuzluklara ne tahammül edecek ne de sabır edecek halimiz kaldı. Genç arkadaşlarımız bugün avukatlık mesleğine adım attı. Onlar sizlerinde desteği ile görevlerini en iyi şekilde icra etmeye çalışacaklar. Hukuka olan inancı yeniden tesis etmek için çok çalışmalısınız. Hep elinizden gelenin bir fazlasını yapmalısınız. Baro olarak her zaman sizlerin yanında olacağız ve hep birlikte bu ülkede yeniden hukuku tesis edeceğiz” dedi.

“MEZUN OLMAK KOLAY AVUKTALIK YAPMAK ZOR”
Türkiye’de hukuk fakültesinden mezun olmanın çok kolay ama mezun olduktan sonra avukatlık yapmanın çok zor olduğu bir dönemin yaşandığını dikkat çeken yeni avukatlardan Muhammet Sait Musan ise, “Bir cinayet var. Katil belli, elini kolunu sallayarak geziyor ama tutuklanmıyor. Bunu haber yapan gazeteciler tutuklanıyor, avukatlar öldürülüyor. Böyle bir dönemde avukatlık yapmak gerçekten zor. Ben, arkadaşlarımın adına da söz veriyorum, bu belgenin hakkını vermek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” diye konuştu.

denizli-baro-yemin-toreni-ic

TÖRENDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Yemin töreninde duygulu anlar da yaşandı. Avukatlık belgesini alan Özlem Selek, teşekkür konuşması yaptığı sırada babası Abdullah Selek gözyaşlarını tutamadı. Annesini bir yıl önce, babasını ise daha lise döneminde kaybeden Oğuzhan Koç ise, teşekkür konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı. “Benim annem – babam burada değiller ama onlara teşekkür ediyorum. Onlara verdiğim sözü tuttuğum için, benimle gurur duyduklarını da biliyorum” dedi.

denizli-baro-yemin-toreni-ic-2

Koç, aynı yemin töreninde cübbe giyen sözlüsü Özlem Selek ile birlikte Denizli’de avukatlık yapmaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı