REKLAMI GEÇ

Askerler şölenle uğurlandı

Askerler şölenle uğurlandı

Kızılcabölük Belediyesi’nin düzenlediği asker uğurlama şöleni, kalabalık bir katılımla yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2010 Pazartesi, 15:45

Bu dönem askere gidecek olan 24 asker adayı için düzenlenen asker uğurlama şölenine yaklaşık 2000 kişi katıldı. Kızılcabölük Ahmet Sami Uslu Mesire Alanı’nda Kızılcabölük Belediyesi’nin asker adayları ve aileleri için verdiği yemekle başlayan program, asker uğurlama duası ile devam etti. Yemek sonrası ise Kızılcabölük ve çevre yerleşim alanlarında yaşayanlara açık olan eğlence ile asker adayları ve şölene katılanlar doyasıya eğlendi.

Eğlenceyi başlatan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Büyüklerimizin peygamber mesleği dediği askerlik görevi kutsal bir görevdir. Bu görev inşallah tüm gençlerimize nasip olur. İnşallah gençlerimiz sağ salim gidip, görevlerini bir Türk evladına yakılır şekilde tamamlayıp sağ salim evlerine döneceklerdir. Onları Allah’a emanet ediyoruz” dedi.

Asker adaylarına eğlence sonrasında anne babalarıyla birlikte doğruca evlerine gitmelerini tavsiye eden Belediye başkanı Uslu, “Sizler bizim gözbebeğimizsiniz, sizler bizim için önemlisiniz. Kutlamanın ölçüsünü kaçırmayalım, kendimize, etrafımıza zarar vermeyelim. Sevincimizi kedere dönüştürmeyelim” dedi.

Konuşmasından sonra; asker adaylarına hediye vermek üzere AKP, CHP ve MHP belde başkanlarını yanına çağıran Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, askere gidecek olan gençlerin “asker kınası ve Türk Bayrağı” hediyelerini birlikte verdi.

Tam bir düğün havasında geçen şölenin en duygusal anları ise kına yakma merasimi idi. Geleneksel kına yakma merasiminde asker adaylarının tetik tutacak parmaklarına anneleri, sözlülüleri, nişanlıları tarafından kına yakıldı.

Gece geç saatlere kadar devam eden şölenden herkes buruk bir mutlukla ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı