REKLAMI GEÇ

Aslan’ın hayata dönüşü

Aslan’ın hayata dönüşü

Bir dokunuşla değişen hayatlara çoğu kez şahit olduk. Bu defa da bir hayat kurtuldu. Hayvanseverler tarafından bulunarak, barınakta koruma altına alınan Aslan isimli köpek, bakımsızlıktan ölmek üzereydi. Şimdi ise adına yakışır bir görünüme kavuştu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2014 Salı, 12:51

Sokakta bakımsızlıktan perişan ve yaralı halde bulunan köpeğin derisi ortaya çıkmış, sadece boyun kısmında tüyleri kalmıştı. Aslanı andıran bu görüntüsü nedeniyle ona “Aslan” adı verildi. Ölmek üzereydi. Denizli Hayvan Dostları Derneği tarafından kurtarılan sokak köpeği, barınakta bakıma alındı. 

Ona uzanan yardım eli sayesinde hayata tutundu. Aslan hem hayata dönmüş, hem de hayatı değişmişti. Aslan’ı hayatta tutan belki aldığı ilaçlar ve düzenli beslenme imkanı bulmuş olmasıydı. Ama hayatta kalmak için asıl gücü onu seven insanlar olduğunu bilmesinden aldı.

Aslan ile ilk karşılaşmalarını anlatan hayvansever Başak Soyaltı, “Biz 6-7 kişilik bir grup olarak şehir dışına atılmış olan köpeklerin bulunduğu bölgelere hemen her gün besleme yapmaya gidiyoruz. Bu ziyaretlerimizden birinde karşılaştık Aslan’la. İlk bulduğumuzda yemek yemek için bile kalkamıyordu. Bir süre bulunduğu yerde besledik. Bununla birlikte haftada 1 veteriner hekim kontrolünde uyuz iğnesi uygulandı. Aynı zamanda iç-dış parazit tedavisine de devam edildi. Zaten iğnenin ikinci dozundan sonra iştahı açıldı yaraları kurumaya başladı. Tüylerinin çıkması 3 ay sürdü. Şu an tüyleri tamamen çıkmış durumda keyfi de yerinde hatta o kadar sağlıklı ki bölgedeki diğer köpeklere liderlik yapıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı