REKLAMI GEÇ

Azeri vekil Denizli’yi yazacak

Azeri vekil Denizli’yi yazacak

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva Denizli programını sürdürüyor. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin artırılması gerektiğini belirten Paşayeva, ülkesinde Türkiye’nin tanıtımı için özel bir proje başlattıklarını, hazırlanan kitap ile Denizli’nin de her yönüyle tanıtılacağını söyledi. HDP milletvekillerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara da değinen Paşayeva, “Terör insanlık suçudur, kim destek verirse cezalandırılmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2016 Cumartesi, 14:11

Bir dizi program için Denizli’ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla buluştu. Azerbaycan ve Türkiye’nin iki devlet, tek millet olduğunu belirten Paşayeva, “Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin dünyada bir başka örneği yok. Üst düzey ilişkilerimiz var. Ama bizim tüm isteğimiz bölgeler arasında işbirliğimizin artması. Bu vesile ile Denizli Büyükşehir Belediyesi dün burada çok önemli bir adıma imza attı. Karabağ bölgemizin ve soykırımda mahsur kalmış hocalıdaki kardeş bacılarımız için anıt yapılmış. Parkın ve anıtın açılışı oldu ben Denizlililere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu park da anıt da dosta düşmana bir mesajdı” dedi.

AZERBAYCAN’A DENİZLİ ANLATILMALI
Azerbaycan ve Denizli ilişkisinde Denizlili gazetecilere büyük görev düştüğünü belirten Paşayeva, “İnsanımıza bilgilerin aktarılmasında, birbirimizi yakın tanımada basınımızın rolü çok büyük. Basının bu konularda katkısı çok önemlidir. Gazeteciler Cemiyeti’ni Azerbaycan’da görmek istiyoruz. Denizli ile İzmir, Bodrum ve Antalya çok yakın. Azerbaycan vatandaşları bu bölgelere çok geliyor. Denizli’yi tanırlarsa, mutlaka burayı da görmek isteyecektir. Denizli’nin tanıtılmasında biz de destek olacağız” diye konuştu.denizli-azerbaycan-millitevekili-ganira-pasayeva-denizli-yi-yazacak-2

DENİZLİ, AZERBAYCAN’IN 3. KİTABINDA ANLATILACAK
Azerbaycan’da Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir proje yürüttüklerini ve bu kapsamda ilk kitabının yayınlandığını belirten Paşayeva, “Projemin ikinci kitabını yazıyoruz. Türk dünyasının çeşitli bölgelerini ele aldık. Türkiye’nin 6 vilayetini ilk kitabımızda yazmıştık. Aralık ayında 2. kitabım çıkıyor. Bu defa 20 vilayet var. 3. kitabımda ise Denizli’yi yazacağım. Kendi gözüm ile Denizli diye yazacağım ve gençliğimize anlatacağım. Bu da benim Denizli’ye bir hediyem olur” dedi.

denizli-azerbaycan-millitevekili-ganira-pasayeva-denizli-yi-yazacak-3

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”
Terörün insanlık suçu olduğunu belirten Paşayeva, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi ile terör ile mücadele edilmez. Terör ile mücadelede Avrupa’nın çifte standartlarının bitmesi gerekiyor” dedi.

denizli-azerbaycan-millitevekili-ganira-pasayeva-denizli-yi-yazacak-1

Azerbaycan’ın Türkiye’ye zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmayacağını ve buna izin vermeyeceğini aktaran Paşayeva, “Türkiye’ye zarar verecek hiçbir şey Azerbaycan’da olamaz, kimse destek vermez. Azerbaycan’da kim Türkiye aleyhine bir şey söylerse, hızla tepki alır. Türkiye’yi Azeriler kendi vatanı gibi sahiplenmiş. Türkiye farklı devlet değil” diye konuştu.

PKK terör örgütünün Türkiye’ye çok zarar verdiğini ifade eden Paşayeva, terör örgütüne destek verilmemesi gerektiğini, destek verenin de kim olursa olsun cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı