REKLAMI GEÇ

Bâb-ı Âli sohbetleri, Kutludağ tarafından dergiye taşınıyor

Bâb-ı Âli sohbetleri, Kutludağ tarafından dergiye taşınıyor

PAÜ Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Denizli’de gazetecilerin sabah sohbetlerine 20 yıla yakındır ev sahipliği yaptığı için Bâb-ı Âli ismini alan çay ocağı ve bu çay ocağında gerçekleştirilen medya sohbetlerini dergi makalesine konu ediyor. Bu nedenle gazetecilerle Bâb-ı Âli’de bir araya gelen Kutludağ, tabeladaki bazı harflerde inceltme işaretlerinin olmadığını görünce, tırnak çakısıyla müdahale etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2017 Cuma, 11:05

Turgut Sütçü’nün ekmek teknesi, 837 Sokak’ın en küçük ama ünlü mekanı, 20 yıldır kent gazetecilerinin sabah buluşmalarına ev sahipliği yapıyor. Gazetecilerin sabah saatlerini geçirdiği mekan bu yönüyle aslında Denizli’nin birçok önemli simasının da uğrak noktası.

Ülke ve şehrin önemli gelişmeleri, kulisler, sektörel gıybetler, hal/hatır yani her türlü sohbetin döndüğü o çay ocağı, bu yönüyle Osmanlı İstanbul’unun basın merkezi olarak görülen Bâb-ı Âli olarak adlandırılıyordu. Gazeteci Ahmet Deda, sözde kalmasın diyerek yaklaşık 5 yıl kadar önce çay ocağının duvarına o meşhur tabelayı astı.

Denizli’nin gülen yüzlü akademisyeni Şerif Kutludağ, geçmişten bugüne kahve kültürünü ele aldığı bir dergi makalesi çalışması için önceki gün Bâb-ı Âli’nin konuğu oldu. Bu kez soruları gazeteciler değil akademisyen Kutludağ sordu, gazeteciler yanıtladı. Önümüzdeki ay basılacak kentin tarih dergisi Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi’ne gazetecilerin mekanı Bâb-ı Âli’yi de taşıma düşüncesindeki Kutludağ’ın gözü, röportaj sırasında tabelaya ilişti.

Tabelada bazı harflerin inceltme işaretlerinin unutulduğunu gören Kutludağ, müdahale için kolları sıvadı. Bir tırnak çakısı yardımıyla inceltme işaretlerini kazıyan Kutludağ’ın bu müdahalesi şakalaşmalara konu oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı