REKLAMI GEÇ

Babanın eğitime bağışını oğulları geri istiyor

Babanın eğitime bağışını oğulları geri istiyor

Avusturya’da emeklilik hakkını kazanıp Denizli’ye dönen ve Milli Eğitim’e 500 bin lira bağışlayan Mehmet Akman’ın çocukları, babalarının vefatından sonra bu paranın peşine düştü. Akman’ın iki oğlu kendilerinin rızası olmadan bu bağışın yapıldığını söyleyerek, parayı geri istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 08:35

Mehmet Akman (80), uzun yıllar Avusturya’da çalıştı. Emekliliğe hak kazanmasının ardından Denizli’ye döndü. Aldığı bir kararla da birikimlerinden 500 bin lirayı Milli Eğitim’e bağışladı. Bu bağışla ilgili 10 Şubat 2016’da valilikte düzenlenen bir törenle protokol imzalandı.

İSMİ ANAOKULUNA VERİLDİ
Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı bağıştan dolayı Akman’a teşekkür etti. Protokole uygun olarak da ismi Merkezefendi’nin Eseptepe Mahallesi’ndeki 140 öğrencili 23 Nisan Anaokulu’na verildi. Eğitim kurumunun yeni ismi de 23 Nisan Mehmet-Eşe Akman Mehmet Akman oldu.

Bu bağıştan iki ay sonra hayırsever Mehmet Akman, uzun süredir mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşerek vefat etti. Cenazesi, Avusturya’dan gelen oğulları Tuncay ve Güngör Akman’ın da katıldığı törenle 11 Nisan’da Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

denizli-mehmet-akmanin-bagisladigi-500-bin-lira-ogullari-geri-istiyor-4

BAĞIŞI ÖĞRENDİ, TEPKİ GÖSTERDİLER
Cenazenin toprağa verilmesinden sonra aralarında değerlendirme yapan Tuncay ve Güngör Akman, babalarının vefatından önce yaptığı 500 bin liralık bağışı geri isteme kararı aldı. Bu konuda halen Denizli’de bulunan Tuncay Aslan ile görüştük.

denizli-mehmet-akmanin-bagisladigi-500-bin-lira-ogullari-geri-istiyor-2

Denizlihaber.com’a açıklama yapan Tuncay Akman, babasının İzmir Çeşme’deki yazlığı 350 bin liraya satttığını, bankadaki hesabından da 150 bin lira çekip 500 bin liralık bağışı yaptığını, bağışı da Avusturya’da Denizli’de yayın yapan bir TV kanalının haberlerinden öğrendiklerini, babalarının kendilerine danışmadan yaptığı bu bağışa da tepki gösterdiklerini söyledi.

“ZENGİN DEĞİLİZ Kİ BAĞIŞ YAPALIM”
“Babanız güzel bir amaç için bağış yapmış, neden tepkilisiniz?” sorusuna Akman, “Ben 55 yaşındayim. Diğer kardeşim Güngör 45, ablam İncilay da 56 yaşında. Güngör ile beraber halen Avusturya’dayız. Emeğimizle geçimimizi sağlamak durumundayız. 500 bin lira bizim için önemli bir miktar. Zengin değiliz ki böyle bir bağışı yapalım. Kaldı ki 350 bin liraya sattığı yazlık alınırken bizler de katkı koyduk. Babam rahatsız olduğu için sık sık Denizli’ye gelip gitmek durumundaydım. Bu nedenle de uzun süredir işsizim. Ayrıca küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ablam bakıma muhtaç. Bizim bu paraya ihtiyacımız var” yanıtını verdi.

denizli-mehmet-akmanin-bagisladigi-500-bin-lira-ogullari-geri-istiyor-1

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAKLAR
Paranın geri verilmesi konusunda ısrarcı olan Akman, “babanızın sağlığında bu bağışa neden karşı çıkmadınız?” sorusu üzerine de “Bağışı öğrendiğimizde kendisiyle konuştum. ‘Madem bir bağış yapacaktın, 25-30 tane tekerlekli sandalye alıp, engellilere dağıtsaydık. Onların duasını alsaydın’ dedim. Ama o ara iyice ağırlaştı. Sonra da vefat etti. Milli Eğitim’den bu parayı isteyeceğiz. En azından 4’e bölünsün. Üç kardeşin parasını geri versinler. Vermezlerse hukuki süreç başlatacağız” diye konuştu.

denizli-mehmet-akmanin-bagisladigi-500-bin-lira-ogullari-geri-istiyor-3

“RAPOR NEDEN ALMADILAR?”
Tuncay Akman, “Hukuki süreci başlatırken babanızın akıl sağılığı konusunu mu gündeme getireceksiniz?” sorusunu yönelttiğimizde de “Evet, bunu yapacağız. Babam 80 yaşındaydı. Bu bağışı kabul edenler, önce böyle bir rapor almalıydı” ifadesini kullandı.

GAYRİMENKULLER KALDI
Yaptığı 500 bin liralık bağış geri istenen Mehmet Akman’dan evlatlarına Yenişehir’deki bir sitede dubleks ev, Çamlık’ta 450 metrekare arsa, otogar bölgesinde 20 metrekarelik bir işyeri miras olarak kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı