REKLAMI GEÇ

Bakıcılara eğitim

Bakıcılara eğitim

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hazırladığı eğitim programı ile çalışanlarını eğitimden geçiriliyor. Düzenlenen eğitimler ile bakıcılara beden, ruh ve duygusal gelişim konularında eğitimler veriliyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2008 Cuma, 00:00

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başlattığı proje ile bakıcıları eğitimden geçirecek. Huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Yetiştirme Yurdu personeline verilen olan eğitimlerde, ruh, beden gelişimi ve duygusallık konuları ele alınıyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürünü Ahmet Altın, kurumlarında koruma ve bakım altında olan insanlara verilen hizmetin daha iyi olması için böyle bir eğitim programı hazırladıklarını belirtti. Altın, “Yurt ve yuvalarımız ile huzurevlerinde çalışan personellerimizin, ekip çalışması anlayışı içinde görev yapması büyük önem taşımaktadır. Kuruluşlarımızda hizmet alımı ile çalışan bakım elemanları, kız meslek liselerinin çocuk gelişimi eğitimi bölümlerinden mezun veya çocuk ve yaşlı bakımı sertifika programını almış olanlar arasında seçilmekle birlikte, aldıkları eğitimlerin kuruluşlarımızdaki çocuk, genç ve yaşlılarımıza yönelik daha üst düzeyde yarar sağlayabilmesi için; işbirliği içinde çalışmakta oldukları idari personel ve diğer meslek elemanlarının görev alanları ile kuruluşta bakım ve korunma altında bulunan çocuk, genç ve yaşlıların özelliklerine ilişkin ayrıca bir eğitime tabi tutulmalarıyla mümkün olabilecektir” dedi.

Altın, eğitimlerin, Sosyal Hizmetler bünyesinde bulunan personel ve konu uzmanları tarafından verildiğini söyledi. Altın, “Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda çocuk, genç ve yaşlılarımızla birebir çalışan bakıcı anneler ile hizmet alımı yoluyla çalışan bakım elemanlarına yönelik, hizmet içi eğitim programı hazırlanmış olup bu eğitim programı kuruluşlarımızda görev yapan idareci, sosyal hizmet uzmanı, doktor, hemşire, psikolog, çocuk gelişimcisi ve çocuk eğiticisi tarafından verilmekte; yaşlı bakımı konusunda Halk Eğitim Merkezi de katkı sağlamaktadır” diye konuştu. Altın, 24 Mart’ta başlayan eğitimlerin, 9 Nisan’da sona ereceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı