REKLAMI GEÇ

BALIKÇILAR BU YARIŞMAYI BEKLİYOR

BALIKÇILAR BU YARIŞMAYI BEKLİYOR

Denizli’de sazan balığı ve istilacı türleri yakalama yarışması düzenlenecek. Ay sonundaki yarışma için başvurular sürüyor. Çevre bilincini artırmayı amaçlayan etkinlikte aynı zamanda istilacı türlerle mücadele de hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2018 Cumartesi, 12:18

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) tarafından ilki 2016 yılında gerçekleştirilen balık avlama yarışmasının ikincisi 30 Haziran’da Gökpınar Baraj Göleti’nde yapılacak. Kent dışından takımların da yer alacağı yarışma iki kategoride gerçekleşecek.

İlk kategori sazan balığı yakalama yarışması ikinci kategori ise istilacı türlerle mücadeleyi içerecek.
Sazan balığı yakalama yarışmasında en büyük sazan balığını yakalayan takım ödül alacak. Bunun yanı sıra sayı olarak en fazla sazan balığı yakalayan ilk üç takım dereceye girecek.

İkinci kategoride ise istilacı türlerle mücadele edilecek. Gökpınar Baraj Göleti’nde bulunan havuz balığı ailesinin iki türü ile mücadeleyi içeren yarışmada takımlar İsrail Sazanı ve Güneş Levreği ile mücadele etmek için olta atacak. En çok istilacıyı yakalayan takım şampiyon olacak.

Kent dışından takımların da katılacağı etkinlik için yarışmacı başvuruları hala sürüyor. DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı yarışmaya katılmak isteyenler için başvuruların açık olduğunu duyurdu. Çocuk ve bayan yarışmacılara da açık olan etkinlik 30 Haziran günü sabah başlayacak ve ertesi güne kadar sürecek. Yarışmacılar 24 saat içinde en fazla balığı yakalamaya çalışacak. Sektörlere ayrılan yarışma alanında hangi takımın nereden olta atacağına ise kura çekimi ile karar verilecek.

Ödüllerin ve çeşitli hediyelerin verileceği etkinlikte sürdürülebilir avcılığı yürürlükteki kurallara bağlı kalarak yapmayı herkesin ilke edinmesi hedefleniyor.

Amatör amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak ve sevdirme amacı da taşıyan etkinlikte, doğa bilincini artırmak, sürdürülebilir avcılık için türlerin korunmasını sağlamak, çevre kirliliğine dikkat çekmek de hedefleniyor.
İç sularda ekolojik açıdan zararlı türler listesinde olan ve Türkiye’deki iç suları süratle istila eden zararlılara karşı toplumda bilinç oluşturmayı da planladıklarını söyleyen DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı tüm amatör avları etkinliğe katılmaya davet etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü izni ile gerçekleştirilen yarışmada her takım sadece tek kategoride ödül alabilecek. Etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı ile gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı