REKLAMI GEÇ

Başkent “Sınırötesi” emrini verdi

Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada “Gerektiğinde sınırötesi operasyon da dahil olmak üzere tüm tedbirlerin alınması için ilgili kuruluşlara emir verilmiştir” denildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2007 Salı, 00:00

Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK) toplantısı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Gerektiğinde sınırötesi operasyon dahil olmak üzere her türlü tedbirin alınması için ilgili kuruluşlara emir verildiği” belirtildi.< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

TMYK toplantısının ardından Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Üç buçuk saat süren toplantıda, Şırnak ilimizde sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yöneltilen menfur saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydana gelen terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyet ile alınması gereken ilave önlemler ve yöntemler görüşülmüştür. Son dönemde gerçekleşen ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden rahatsızlık duyan ve halk desteği kaybolan örgütün kanlı terör eylemlerini artırma gayreti içerisinde olduğu tespit edilerek, vatandaşlarımızın huzur, güven ve refahını artıracak faaliyetlerin hız kesmeden sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vekili Tümgeneral Atila Onkök, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Rafet Akgünay, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı