REKLAMI GEÇ

Bu sebil çok farklı

Bu sebil çok farklı

Pamukkale İlçesi’ne bağlı Gökpınar Mahalle Muhtarı, sokak hayvanları için yaptırdığı sebille dikkat çekti. Aynı yere birkaç kez sebil yaptırdığını ancak her seferinde hurdacıların aldığını söyleyen muhtar Kadir Özen, “Sebil konuşamayan, derdini anlatamayan dört ayaklı dostlarımıza aittir” yazdırarak koruma altına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2015 Cuma, 13:33

Denizli’de birçok sokakta bir hayırseverin yaptırdığı sebille karşılaşırsınız. Gökpınar Mahallesi’nde yaptırılan sebil ise farklı. Bu sebil, insanlar için değil, dört ayaklı dostlar için yaptırıldı. Eski Acıpayam yolu üzerine hazırladığı ve üzerine kocaman harflerle “Sebil konuşamayan, derdini anlatamayan dört ayıklı dostlarımıza aittir” yazılı saç sebil dikkat çekiyor.

HURDACILARDAN KORUMAK İÇİN
Gökpınar Mahallesi’nde 4 dönemdir muhtarlık yapan ve hayvan sever olan Muhtar Özen, “Dört ayaklı dostlarımız yazın su bulmakta sıkıntı yaşıyor. Onların rahatlıkla gelebileceği, sularını içebileceği bir alanda birkaç kez saçtan havuz yaptırdım. Ancak her seferinde hurdacılar aldı. Bu kez, almasınlar diye üzerine, ‘sokak hayvanlarına aittir’ yazarak korumak istedim” dedi.

Sebile telefon numarasını da yazarak boş olduğunda kendisine haber verilmesini isten Muhtar Özen, “Sebil’in çeşmesi yok. Hortumla su dolduruyorum. Havuz boşaldığında bazen fark edemiyorum. O nedenle oradan geçen vatandaşların haber vermesi için telefon numaramı da yazdım. Benim vatandaşlardan isteğim, sebile sahip çıkmaları” diyerek vatandaşları sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı