REKLAMI GEÇ

Çamlık Palas(!)

Çamlık Palas(!)

Adeta Denizli’nin akciğerleri sayılabilecek kadar yeşil ve doğal güzelliğiyle insana huzur dolu bir ortam sağlayan Çamlık Mesireliği’nde, terk edilmiş bir baraka, rahat nefes almak isteyen vatandaşları tedirgin ediyor. Ulu orta saçılmış içki şişeleri, evsiz vatandaşların barınağı haline gelmiş barakada göze çarpan ilk ayrıntı oluyor. Barakayı yıkmak için gereken talimatın henüz verilmediğine dikkat çeken Park ve Bahçeler Müdür Vekili Ayşen Şarcan, bu görüntü kirliliğinin giderilebilmesi için gereke neyse yapmaya hazır olduklarını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2008 Salı, 01:00

Orman Bölge Müdürlüğü’nden Denizli Belediyesi’ne devredilen Doğal Cennet Çamlık’ta bulunan terkedilmiş bir baraka, tatil günlerini keyifli bir piknikle geçirmek isteyen vatandaşları tedirgin ediyor. Uluorta saçılmış içki şişeleri, yıkık dökük bir vaziyette her an çökme tehlikesi bulunan duvarlar ve neredeyse bir çöplüğü andıran bahçe, Çamlık’ın eşsiz yeşilliğine ihanet ediyor. 15 Aralık 2006’da çevre düzenleme çalışmalarına başlayan Denizli Belediyesi’nin vurdumduymazlığı, 1 Milyon 278 Bin YTL’ye mal olan mesireliği, madde bağımlıların ve sarhoşların mekânı haline getirdi.

Güvenlik zaafı korkutuyor

Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı karara rağmen hala içeri giren içki şişeleri, kararın ne denli etkili olduğunu göstere dursun; mesirede tüketimi yasak olan alkollü içkilerin şişeleri, kolayca fark edilebiliyor. Özellikle de hafta sonunu bir arada geçirmek isteyen ailelerin uğrak mekânı haline gelen mesirelikte, gelişi güzel sağa sola fırlatılmış içki şişeleri, bazı ailelerin tepkisine neden oluyor. Trilyonların harcandığı Çamlık Mesireliği’nde gün geçmiyor ki hırsızlık olayları yaşanmasın. Park ve Bahçe Müdürlüğü’nün mesirelik alana koyduğu yaklaşık 50 çeşmenin musluğu çalındı. Hırsızların kol gezdiği ve madde bağımlıların mekânı haline gelen mesirelikte, istenmeyen görüntülerin yaşanması, şimdilik düşündürüyor.

Yangına davetiye!

14 Nisan 2007 günü tamamlanan 320 bin metrekarelik Çamlık Mesireliği’nde artık alarm zilleri çalıyor. Terk edilmiş metruk binada yaşayan kişi ya da kişiler, soğuk kış günlerinde ısınmak için ormanın orta yerinde ateş yakıyor, olası bir yangına davetiye çıkarıyor.

Söz konusu barakanın yeniden düzenlenmesi konusunda Denizli Belediyesi ile bir dizi görüşmelerin olduğunu dile getiren Park ve Bahçeler Müdür Vekili Ayşen Şarcan, “O barakayı mutlaka yıkacağız. Ama henüz bir talimat gelmedi. Barakanın o halde terk edilmiş olması bizim içimize de sinmiyor. Belediye yıkarsa, düzenleme işini biz hallederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı