REKLAMI GEÇ

Çanakkale Zaferi’nin 93. yılı

Çanakkale Zaferi’nin 93. yılı

Denizli Belediyesi çocuk korosu, Çanakkale Destanı Oratoryosu’nu sundu. Denizli Belediyesi’nin hazırladığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı, Çocuk Korosu’nun sunduğu ‘Çanakkale Oratoryosu’yla sona erdi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan koro, büyükleri duygulandırdı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki Çanakkale Destanı Oratoryosu’na, Denizli Belediye Başkanı Ali Alaybeyoğlu, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkile Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleşen Çocuk Koro Oratoryosu’nu, konservatuvar öğretmenlerinden şef Malik Ulusman yönetti. Oratoryoda, Çanakkale Savaşı’nda destan yazan kahraman Mehmetçiğin hikayeleri anlatıldı. Anadolu’nun dört bir tarafından Çanakkale’ye gelen ve canları pahasına savaşan kınalı kuzuların hikayeleri, herkesi duygulandırdı. Denizli Belediyesi Çocuk Korosu, daha sonra programını sundu. Çocuklar, 93 yıl önce verilen kurtuluş mücadelesini, o dönemde yazılan kahramanlık türküleri eşliğinde izleyiciye aktardı.

Bu arada, Çocuk Korosu öğrencilerinden Beyza Baysal, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. Baysal, İstiklal Marşı’nın ardından uzun süre ayakta alkışlandı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Alaybeyoğlu, oratoryonun ardından Şef Ulusman’a çiçek sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı