REKLAMI GEÇ

Çekiciliğinizi arttırmanın en basit yolu

Çekiciliğinizi arttırmanın en basit yolu

Parfümler kadının görünmeyen ama baştan çıkaran en önemli aksesuarıdır. Sadece tek bir notası bile erkekleri büyülemek için yeterli.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

İyi bir kokunun, onu kullanan kişinin karakterini yansıtması gerekir. Bu silahı en etkin biçimde kullanmak için birkaç sır verelim. Parfüm satın almak için sabah saatlerini tercih ederseniz koku alma duyunuz daha açık olur. Üç kokudan fazla deneme kokuları ayırt etmenizi zorlaştıracağından koku duyunuzu taze kahve ile temizleyebilirsiniz.

Parfümün en ideal sürülme zamanı duş sonrası, hızlı kan dolaşımından kaynaklanan vücut ısısı kokunun kalıcılığını sağlayacak ve aromasının değişmesini önleyecektir. En yaygın kullanım şekli el bileklerinde olmasına rağmen bu yöntemin ovuşturmanın etkisiyle koku kimliğinin kaybolmasına sebep olduğunu bilmekte fayda var. Aynı şekilde kulak arkası da vazgeçilmesi gereken bir bölge yağ üretiminin fazla olduğu bu bölgede kokunun içeriğinin değişmesi söz konusu. Parfümün en kalıcı olduğu bölgeler şakaklar, iki göğüs arası ve kol içleri yani kan damarlarının cilde en yakın olduğu yerlerdir. En ideali ise kokuyu önce havaya sıkıp daha sonra oluşan koku bulutunun altında durmak.

Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden, cildinize hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sıkın.

Her kokunun kendi içinde uyumu söz konusu olduğu için farklı parfümleri karıştırmak kötü kokular ortaya çıkabilir. Zorunlu durumlarda aynı koku ailesinden tercih edilebilir. Kokular yaklaşık dört saat içinde notalarının büyük kısmını kaybettiklerinden, bu süreden itibaren başka koku kullanmanızda da sakınca olmayacaktır.

Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltle buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif diğer tende güçlü reaksiyonlar da farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.

Günün belli saatleri ve ortamlara göre uyumlu kokular kullanabilmek bir uzmanlık işi sayılmaz bunun için önerimiz ise gün ne kadar erken başlarsa, parfüm de o kadar hafif tercih edilmeli. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise daha ağır kokular kullanabilirsiniz.

Genel kural; bir parfümün alkol içeriği ne kadar fazlaysa kalıcılığı da o kadar uzundur. Saf bir parfümün koku konsantrasyonu yüksektir, ancak düşük alkol oranına sahip kokuların en geç altı ay içinde tüketilmesi gerekmektedir. Eğer parfümünüzün kokusu ve rengi değişmişse yapacağınız tek şey onu atmaktır.

Parfümünüzü nemsiz, serin ve karanlık yerlerde saklamanız ömrünü uzatacaktır. Hatta buzdolabı en ideal yer olarak tavsiye edilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı