REKLAMI GEÇ

Cenazede bayrak krizi

Cenazede bayrak krizi

İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk’ün paylaştığı cenaze fotoğrafları ve düştüğü “PKK’lı cenazesinde Büyükşehir ve Pamukkale Belediyeleri ne zaman HDP’ye geçti” not Denizli’yi karıştırdı. Tabutun üzerine örtülen bayrağın PKK’nın değil, ÖDP’nin Devrimci Yol bayrağı olduğu ortaya çıktı. ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, yapılanların provokasyon olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2018 Salı, 11:08

Denizli dün bir cenaze töreninin ardından yapılan paylaşımlar ile karıştı. İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk, 15 Mayıs Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir cenaze töreninde tabutun üzerine PKK bayrağının asıldığını, Büyükşehir ve Pamukkale Belediyelerinin de taziye çadırı açtığını öne sürerek, “Büyükşehir ve Pamukkale Belediyeleri ne zaman HDP’ye geçti” yorumunu paylaştı.

HABERLERE KONU OLDU
Öztürk’ün iddialarının ardından konu bazı yayın kuruluşları tarafından haberleştirildi. Ancak, tabutun üzerine örtülenin PKK bayrağı değil, ÖDP’nin 1980 öncesi yapılanması olan Devrimci Yol bayrağı olduğu ortaya çıktı. İYİ Parti İl Başkanı Öztürk, ilk paylaşımdan birkaç saat sonra emniyetten aldıkları bu notu da ilave ederek güncelledi.

ÖDP’DEN SERT TEPKİ
Devrimci Yol bayrağının PKK bayrağı olarak lanse edilmesi ve bunun da haberlere konu olması üzerine açıklama yapan ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, yapılan açıklama ve haberlerin provokasyon olduğunu söyledi.

Çoban, “Bizler İYİ Parti gibi partilerin provokasyon amacıyla neler yapabileceğini biliyoruz. Rusya konsolosluğu diye Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlatan, dünyadan ve Türkiye’den bihaber bu kişilerin Devrimci Yol bayrağı için PKK bayrağı diyerek paylaşması provokatörlüktür. Bunu sorgulamadan “Denizli’de cenaze töreninde PKK bayrağı” manşetiyle veren Denizli’nin bazı basını ise bu provokasyona hizmet etmektedir. Denizli basınının taziye evinin adresini vererek aileyi hedef göstermesi ise Denizli basınının sınıfta kaldığını göstermiştir. İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk’e ve Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin’e akıl fikir, bu provokasyona ortak olan Denizli basınına da gerçek, bağımsız habercilik anlayışı dileriz” dedi.

Cenazenin ÖDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Göktaş’a ait olduğunu belirten Orhun Çoban, ”Cemal Göktaş parti yönetim kurulu üyesi olup, aynı zamanda Haziran Hareketi Denizli Meclisi üyesidir. Eğitim-Sen’de demokratik hakları için mücadele etmiş emekli bir öğretmendir. Tabutun üzerine konulan bayrak hocamızın 40 yıldır mücadelesini verdiği Devrimci Yol siyasi hareketinin simgesidir. Ülkesinde siyaset yapanları tanımayanlar, sorumsuzca yaptıkları açıklamalarla halkı galeyana getirmeyi kendilerine görev edinmişlerdir. Alevi bir vatandaşın cenazesini hedef gösterenler, siyasi iktidar gibi ayrımcılık yapmaktadırlar. Bu provokasyon kokan açıklamaları kınayarak toplumu sağ duyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı