REKLAMI GEÇ

Çınar Meydanı’nda Zeybekcilerden ‘zeybek” şov

Çınar Meydanı’nda Zeybekcilerden ‘zeybek” şov

“Denizli Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”, Gazi Bulvarı’ndaki kortej yürüyüşü ve belediye önünde gerçekleştirilen oyun gösterileri ile başladı. Şenliğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin oğlu Efe’nin oynadığı “zeybek” damga vurdu. Efe’nin oynadığı zeybeği izleyenler, “30 Mart’taki seçim zaferinde babanın zeybek şovunu şenlikte de oğlu devam ettirdi” şeklinde yorumladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 13:24

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıklarınca hayata geçirilen “Hayat Boyu Öğrenme” projesi kapsamında “Denizli Geleneksek Çocuk Oyunları Şenliği” başladı. Şenliğe katılan öğrencilerden bir grup, Denizli Bandosu eşliğinde valilik önünden başlayıp Delikliçınar Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Burada düzenlenen şenliğin açılış törenine, Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

ic-1

TEKNOLOJİYE KARŞI GELENEKSEL OYUNLAR
Şenliğin açılış konuşmasında geleneksel oyunların çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çeken Vali Abdulkadir Demir, çocukların televizyon ve bilgisayar bağımlısı bireyler olarak yetiştiğini vurguladı. Daha zeki ve üretken çocuklar için, geleneksel oyunların önemli olduğunu söyleyen Demir, “Bu şenliği düzenlememizdeki amaç gelişen teknoloji ve yaşam şekillerinden dolayı, televizyon ve bilgisayar bağımlısı olarak yetişen çocuklarımıza geçmişimizi ve geçmişteki güzelliklerimizi tanıtmak. Televizyon ve bilgisayar ile yaşan çocuklarımızın hayat bağları kopmuş durumda. Geçmişte herkesin oynadığı geleneksel oyunlarımızı çocuklarımıza aşılayarak, çocuklarımız arasındaki birlikte olma, beraber olma algılarını canlandırmak” dedi.

“SOKAK OYUNLARI CANLANACAK”
Geleneksel oyunların çocuk yaşamında çok önemli olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Çocuklarımızın daha başarılı ve etkili olmasında eski oyunlarımızın büyük katkısı olacağına inanıyorum. Çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızı öğrenerek, sokakta oyun oynamanın tadına varacaklar. Bilgisayar ve teknolojiden kurtulan çocuklarımız oyunlarımız ile çocukluklarını yaşayabilecekler” diye konuştu.

BABASI GİBİ ZEYBEK OYNADI
Çocuk Oyunları Şenliği’nin açılış törenindeDoğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu ekibi de halk oyunları gösterisi sundu. Ekipte yer alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin oğlu Efe de zeybek oynadı. Efe’yi oyun sonrası ilk kutlayan da annesi Ayşen Zeybekci oldu.

ic-2

9.756 ÖĞRENCİ KATILACAK
21 Nisan’a kadar devam edecek “Denizli Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”ne merkez ve ilçelerdeki okullardan toplam 9 Bin 756 öğrenci katılacak. Şenlikte unutulmaya yüz tutmuş, “mendil kaç, fare seksek, tombik, 3 taş, T seksek, 9 taş, birdir bir” gibi geleneksel oyunlar oynanacak. Bir hafta sürecek şenliğe 9 bin 756 öğrenci katılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı