REKLAMI GEÇ

Çocuk da yaptılar kariyer de

Çocuk da yaptılar kariyer de

Denizli Soroptimist Kulübü ile Girişimci Kadınları Destekleme Derneği’nin birlikte gerçekleştirdikleri kermeste, çok sayıda meslek sahibi kadın bir araya geldi. “Çocuk da yaparım kariyer de” diyen kadınları kermeste buluşturan ortak özellik ise annelik.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2016 Pazar, 09:25

Denizli Soroptimist Kulübü hizmet binasında, geliri zor durumda olan kadınlara harcanmak üzere kermes düzenlendi. Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Denizli Şubesi’nin de destek verdiği kermeste, avukattan mimara, iş kadınlarından ev hanımlarıına çeşitli meslek grubundan çok sayıda kadın, elleriyle hazırladıkları ürünleri kermeste satışa sundu.

denizli-calisan-anneler-anneler-gunu-1

Bunu yaparken de zor durumda olan hemcinslerine ile çocuklara yardım edebilmeyi amaçladılar. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk görevini yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadılar.

ANNELİK GÜÇ DEMEK
Jülide Keleş… Mesleği avukatlık. Bir taraftan mesleğini yaparken, diğer yandan üyesi olduğu Soroptisimit Kulübü ve Girişimci Kadınlar Derneği’nin aktivitelerine etkin bir şekilde katılıyor. Biri 11, diğeri 13 iki çocuk annesi olan Jülide Keleş’i kermeste pamuk şeker yaparken görüyoruz.

denizli-calisan-anneler-anneler-gunu-3

Anneliğin “güç” demek olduğunu vurgulayan Keleş, “Annelik insana güçlü olmasını, sorunlarla mücadele etmesini öğretiyor. Ben de zor günler yaşadım. Özellikle annemin desteği ile bunları aştım. Şimdi sıra çocuklarıma güzel bir gelecek verebilmek. Ayrıca anne olunca insan her şeyden kaygılanmaya başlıyor. Çocuklarının geleceğini düşünüyorsun. Onlara güzel bir gelecek, sağlıkları için temiz hava, temiz çevre verebilmek için mücadele etmek istiyorsun. İşte bu duygularla sosyal projelerde yer almaya başladım” dedi.

Başlıksız-2

“ÇOCUKLARIM İÇİN FEDAKARLIK YAPTIM”
Peyzaj Mimar Ebru Konyalıoğlu da, küçük cam fanuslar içerisinde yetiştirdiği kaktüsleri kermeste satıp, elde ettiği geliri cezaevindeki kadın ve çocuklar için harcamayı düşünüyor. 18 ve 12 yaşlarında iki erkek çocuk annesi olan Konyalıoğlu, çocukları için mesleğinden bir süre fedakarlık yaptığını söyledi. Anneliğin biraz da fedakarlık olduğunu unutmayan Konyalıoğlu, “Aslında çok iyi bir organizasyonla hem işinizi hem de çocuklarınızı zaman ayırabileceğiniz gibi, sosyal sorumluluk projelerinde de görev alabilirsiniz” diye konuştu.

denizli-calisan-anneler-anneler-gunu-4

HOBİ OLARAK BAŞLADI
Aynı kermeste ev hanımı 41 yaşında ve 4 çocuk annesi Bedia Memişoğlu’nu Hint kınasından dövme yaparken gördük. Elde edeceği geliri maddi imkanı olmayan kadınlara ulaştıracak. Dövme işini hobi olarak başladığını, ilk dönemler yalnızca arkadaşlarına yaptığını anlatan Memişoğlu, “Hobi olarak başladım ama şimdi mesleğim oldu. Dövme yaptığım arkadaşlarımın mutlu olması, beğenmesi beni de mutlu etti. Artık kına gecelerine de çağrılır oldum” ifadesini kullandı.

Ailesinin ve çocuklarının ekonomik yönden sıkıntılarının olmadığını da belirten Memişoğlu, üretmenin kendisine özgüven aşıladığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı