REKLAMI GEÇ

Çocuk işçi iş kazasında öldü

Çocuk işçi iş kazasında öldü

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş kazasında, kolunu makineye kaptıran çocuk işçi yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2014 Çarşamba, 11:23

İddiaya göre, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir temizlik firmasında çalışan 16 yaşındaki Emin Halastar çalışırken kolunu makineye kaptırdı. Ağır yaralanan çocuk işçi, 112 Acil Yardım Merkezi’nden yönlendirilen ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Emin Halastar, ölümü çocuk işçi sorununu bir kez daha gündeme getirirken, iş kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar

vatandaş osman   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 08:21

sayın mesut kardeşim.tok açın halinden anlarmı? hele birde denizlide yaşıyorsan. iş ve işçi kanununda asgari üçretli bir işçinin çalışma saati 8 saatdir der. ama 8 saat çalıştıran firmalar çok nadirdir.ne ssk ne de çalışma bakanlığının sevgili müfettişleri denetlemez iş yerlerini.ancak şikayet olursa denetlerler.ama bu memleketin maliye memurları 24 saat denetler.

havva deliağ   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 17:58

kimi kime şikayet edeceksin ki sözde kotrole geliyor.Daha gelen memurun haberi olmadan işverenin haberi oluyor,sonrada küçük işçileri saklıyorlar.Böylelikle işveren olaydan sağ salim kurtuluyor bu masalda burada bitiyor

Mesut DELİGÖZ   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 13:44

Ülkemizin içler acısı hali.Okulda, evde, parkta, arkadaşlarıyla gençlik kamplarında eğitimde olması gereken 16 yaşındaki bir fidan, mecburiyette, yokluktan, hayat şartlarından, siyasetçilerin doyumsuzluğu yüzünden, hırsızlar yüzünden, memleketi soyanlar yüzünden ağır işlerde çalışmak zorunda bırakılıyor.İnsanlığımdan utanıyorum ama esas utanması gerekenler hala koltuk sevdasındalar..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı