REKLAMI GEÇ

Dağcılar Dedegöl zirvesinde buluştu

Dağcılar Dedegöl zirvesinde buluştu

Isparta Dedegöl Dağı’nda geleneksel olarak düzenlenen ETUDOSD Dağcılık Şenliği’nin bu yıl 18.si geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ülke genelinden 1500 kişinin akın ettiği şenliğe Denizli’den katılan dağcılar arasında, Denizlihaber Ailesi’nden Zeki Akakça da var. Akakça, doğanın eşsiz güzelliklerinin buluşma noktasında gerçekleştirilen bu etkinliği sizin için görüntüledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2014 Salı, 14:36

Bu yıl 18.’cisi düzenlenen ETUDOSD Dağcılık Şenliği yine uzun süre hafızalardan silinmeyecek güzelliklerin yaşandığı bir organizasyonla gerçekleştirildi.

ic-1

Ülke genelinden ve yurtdışından da katılımcıların olduğu şenlik Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan kısa adı ETUDOSD olan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği tarafından organize ediliyor. Şenlik 2 gün sürüyor. Bu yıl 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen şenlik yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla havanın yağışlı olmasına rağmen oldukça coşkulu geçti.

ic-2

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun denetiminde gerçekleştirilen şenlik ilk gün katılımcıların gelişleri, kayıtların yapılması, yerleşmeler ve yemek ikramlarıyla başladı. Aynı günün akşam saatlerinde organizasyon komitesinin çadırı önünde yapılan resmi açılış ve konuşmalar ile gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bir sonraki günün erken saatlerinde nasıl hareket edileceği, uyulması gereken kurallar katılımcı grupların liderleriyle sorumlulara ve ferdi katılanlara anlatıldı.

ic-4

Gece yarısından önce sessizlik sağlanarak katılımcıların dinlenmesine yardımcı olundu. Zirve tırmanışının yapılacağı ertesi gün sabah 04. 00 itibariyle gruplar çorba ikramını almış olarak grup liderlerinin peşinden yürüyüşe geçti.

Bölgede bulunan Amanos Dağları silsilesinin en yüksek noktası olan DEDEGÖL zirvesine tırmanış 1700 rakımlı Melikler Yaylası’ndan başladı. Yaklaşık 5 saatlik tırmanışla 2298 rakımlı zirveye ulaşılarak tırmanış tamamlanıp geri dönüş başladı. Zirveye ulaşan tüm dağcılara burada günün anısına plaketler verildi. Dönüşü tamamlayanlar ise Melikler Yaylası’nda hazırlanan gözleme –ayran ve helvadan oluşan yemek ile ödüllendirilerek memleketlerine yolcu edildi.

ic-3

Etkinliğe destek verenler ise Isparta Belediyesi, Eğirdir Belediyesi, Aksu ve Yenişar Bademli Kaymakamlıkları ile Belediyeleri ayrıca Melikler yaylasına yakın köylerin Muhtarlıkları olarak sıralanıyor.
Bu yıl gerçekleştirilen etkinliğe Denizli den “Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü” DENDAK 10 kişilik grubu ile kurumsal olarak katıldı.

Kulüp Başkanı Gülcan Çeşmeli, yönetim kurulu üyesi ve Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Taylan Özgür, yönetim kurulu üyeleri Gökhan Göka, Hasan Kurt, Emre Çakır ile üyeler; Yeşim Sevil, Mustafa Tokat, Hatice Çimen, Başak Çetinkaya ve Zeki Akakça ‘dan oluşan grup başarıyla zirve yaparak geri dönüşü gerçekleştiren isimlerdi.

ic-6

Etkinliğe katılan isimlerden Zeki Akakça, “Gelenekselleşen ve ülke çapında Dağcılık konusunda haklı bir yeri olan etkinliğin başarılı geçmesi bu spora gönül verenleri mutlandıran faaliyet olarak hafızalarda yer aldı. Katılımcıların aynı ortamda beraber hareket etmeleri, paylaşımlarda bulunmaları ve beraber zaman geçirmelerine olanak veren etkinliğin ülkemizin başka yörelerinde de aynı düzen ve disiplinle başarılı şekilde gerçekleşmesi en büyük beklenti olarak dillendirildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı