REKLAMI GEÇ

İran’ın zirvesine Denizlili imzası

İran’ın zirvesine Denizlili imzası

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyeleri, İran’ın en yüksek dağı olan 5 bin 671 rakımlı Demavend’e tırmandı. Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve DENDAK Yönetim Kurulu üyesi Taylan Özgür, “İran’ın en yüksek dağının zirvesine Denizli imzasını attık. Dağcılarımızı kutluyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2017 Pazartesi, 11:57

Denizlili dağcılar, İran’ın 5 bin 671 rakımlı Demavent Dağı’na tırmandı.

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri 3 Mart’ta yola çıktı, 10 Mart tarihinde ise, İran’ın kuzeyinde bulunan ve ülkenin en yüksek dağının zirvesine ulaştı.

Daha önce Gürcistan da bulunan Elbruz’a (Kaf dağı) tırmanan ekip bu kez daha yükseğe tırmanmış oldu.

Demavent Dağı’nın, Elbruz dağ sırasının orta kısmında yer alan, Ortadoğu’daki en yüksek doruk olup Asya’daki en yüksek volkan olan dağ olduğunu söyleyen Dağcılık Federasyosyonu İl Temsilcisi DENDAK Yönetim Kurulu üyesi Taylan Özgür, “İran’ın en yüksek dağının zirvesine Denizli imzasını attık. Dağcılarımızı başarılı tırmanışlarından ötürü kutluyorum.

Tırmanış yapan ekip tüm kamp malzemeleri ile yürüyüş malzemelerini de kendileri taşıyarak bu zirve tırmanışını gerçekleştirdiler.

Tırmanış sırasında dağda başka ekip bulunmazken dağın aynı zamanda aktif kükürt çıkartmaya devam etmesi zor anların yaşanmasına da sebep oldu.

Yerel rehberlerin ifadesiyle bu zirveye çıkanlar 7 bin 134 rakımlı Lenin zirvesine sorunsuz çıkarmış. Şimdi hedefimizde 7 bin 143 rakımlı zirve var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı