REKLAMI GEÇ

Denizlili gazetecinin objektifinden Hollanda’daki kritik gecenin fotoğrafı

Denizlili gazetecinin objektifinden Hollanda’daki kritik gecenin fotoğrafı

Uzun yıllar Denizli’de gazetecilik yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevine devam eden Deniz Soyhan, Hollanda’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Almanya’dan kara yoluyla Rotterdam kentine giderken Hollanda Polisi tarafından etrafının sarıldığı anları görüntüledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2017 Pazar, 10:23

Hollanda’da peş peşe skandallar yaşandı. Önce Hollanda kamu yayın kuruluşu Nos TV, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bazı korumalarının gözaltına alındığını belirtirken, özel RTL kanalı Bakan Kaya’nın, “Persona non grata” (istenmeyen kişi) ilan edildiğini sınır dışına çıkarılacağını bildirdi. Daha sonra AA ise yaşananları duyurdu. Bakan Kaya’nın önce bazı korumaları gözaltına alındı ve Almanya’ya gönderildi. Polis, Bakan’ı aracından çıkarmaya çalıştı, aracın çekilmesi için vinç getirildi. Daha sonra Bakan Kaya, polis eskortluğunda Almanya’ya götürüldü.

BENZİNLİKTE BEKLETİLDİ
Denizli’de çeşitli medya kuruluşlarında görev yapan ve daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Basının da görev aldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevine devam eden Deniz Soyhan, Hollanda’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Almanya’dan kara yoluyla Rotterdam kentine giderken Hollanda Polisi tarafından etrafının sarıldığı anları görüntüledi. Bakan Kaya ve gazeteciler, pasaportları alınarak güvenlik kontrolü yapıldıktan sonra sınır dışı edildi. Bakan Kaya’nın ekibinde bulunan Denizlili Gazeteci Deniz Soyhan’da o anın fotoğraflarını çekip kendisine ait sosyal medya adresinden “Hollanda polisi etrafımızı sardı, pasaportlarımıza el koydu ve ilerlememize izin vermedi. İstenmeyen insan ilan edildik. Bir daha Hollanda’ya ömür boyu giremeyecekmişiz. Sınır dışı edildik” şeklinde paylaşımda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı