REKLAMI GEÇ

Denizli Dergisi 5 yaşında

Denizli Dergisi 5 yaşında

İlimizin tarihi ve kültürel özelliklerini yaptığı yayınlar ile hem Denizli’ye hem de Türkiye’ye yansıtan, Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi, yayım hayatının 5. yıl dönümünü gerçekleştirilen görkemli bir kokteyl ile kutladı. Pamukkale Tenis Kulübü’ndeki kokteyl, Denizli’nin önemli isimlerini biraraya getirdi

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Eğitim, çevre ve kültür sanat alanında önemli çalışmaları bulunan Cafer Sadık Abalıoğlu Holding, CSA Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yayımlanan Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi’nin yayım hayatına başlamasının 5. yıl dönümünü verdiği kokteyl ile kutladı. Pamukkale Tenis Kulübü’ndeki kokteyl, Denizli’nin önemli isimlerini biraraya getirdi. Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ömer Gökmen, derginin kuruluş amacının Denizli tarihini ve kültürünü tarafsız olarak insanlara aktarmak olduğunu belirterek, 5 yılda önemli çalışmalara imza atıklarını söyledi.

Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi Editörü Yrd. Doç. Dr. Süleyman İnan da Denizli Dergisi’nin kısa zaman içerisinde büyüyerek, geniş kitlelere ulaştığını ve okunan bir dergi haline geldiğini belirtti. Yayın Danışmanı Prof. Dr. Önder Göçkün de derginin nasıl çıktığını anlattı. Göçkün, “ Dergimiz ilk çıktığında yayın grubunda olan arkadaşlarımız ile tek tek görüştük ve herkesin görüşünü aldık. Amacımız Denizli kültürünü ve tarihini, Denizli halkına ve Türkiye’ye aktarmaktı. Bunun için öncelikle yapmamız gereken Denizli arşivleri ve Denizli kültürünü ortaya çıkarmaktı. Her ay elinize gelen dergilere baktığınızda hiçbir reklam bulamazsınız. Amacı sadece Denizli kültürü ve tarihine hizmet etmek olan dergi, 5 yıl içerisinde tamamen Denizli’ye özgü bir dergi haline geldi. Bu başarı hepimizin başarısıdır” dedi.

Gecede son olarak konuşan CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu da, kuruluş olarak yaptıkları örnek çalışmalardan bahsederek, CSA hakkında bilgi verdi. Abalıoğlu, “Denizli’nin insanları olarak Denizli’ye hizmet etmek bizlere onur ve şeref vermektedir. Şu anda vakfımız ile binlerce öğrencimizi geleceğe hazırlıyoruz. DOÇEV ile Denizli’nin çevresini yeşillendiriyor, doğamızı koruyoruz. Dergimiz ile de Denizli kültürünü ve tarihini insanlarımıza anlatıyoruz. Bunlar bizleri mutlu eden, onurlandıran işlerimiz. 5. yılını dolduran Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi’ni her gördüğümde, Denizli’nin tarihini ve geçmişini yaşıyorum. Beni olduğu kadar sizleri de geçmişe götürdüğüne inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu tarafından yayın kurulu ekibine teşekkür plaketleri verildi ve 5 yıllık emek, bir fotoğrafta birleştirildi.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı