REKLAMI GEÇ

Dubai’de bir Denizlili; Zehra İnceoğlu

Dubai’de bir Denizlili; Zehra İnceoğlu

Sabancı üniversitesi mezunu 33 yaşındaki Denizlili Zehra İnceoğlu, iş hayatına ortadoğu pazarına hakim bir şirkette başlayınca onlarca kez gittiği Dubai’ye vuruldu. Dünyanın en zengin kentlerinden biri olan Dubai’nin dev şirketinden gelen teklife ‘evet’ diyen İnceoğlu, şimdi dev markaların Dubai’deki IT yönetmenliğini yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2017 Pazar, 09:00

Denizlili genç iş kadını Zehra İnceoğlu, kariyeri için daha önce tahmin etmeyeceği bir ülkeye, memleketinden tam 3 bin 876 kilometre uzaklıktaki rüya şehir Dubai’ye yerleşti. Kariyerindeki ikinci şirketi ise Ferrari’den Massarati’ye dünya devlerini Dubai’ye taşıyan dev bir şirket. Şirketin IT Projeleri portfolyö yönetmenliğini yapan Zehra İnceoğlu, genç hemşerilerine Denizlihaber.com aracılığıyla bir çağrıda da bulunurarak, Dubai’nin iş olanakları açısından çok zengin bir ülke olduğun altını çizdi.

DENİZLİ’DEN İSTANBUL’A TAŞINDILAR
1984’te Denizli’de dünyaya gelen Zehra İnceoğlu, Hürriyet ilkokulunu bitirdikten sonra babası Fuat İnceoğlu’nun işi nedeniyle İstanbul’a taşındı. Liseyi Türkiye’nin en gözde okullarından biri olan Robert Kolej’de okuyan İnceoğlu, daha sonra Sabancı Üniversitesi üretim sistemleri mühendisliği bölümünü kazandı.

İŞ HAYATINA HER ZAMAN İLGİLİYDİ
Çok genç yaşta iş hayatına yoğun ilgi gösteren Zehra İnceoğlu, ortaokul yıllarındayken babasının çalıştığı mağazada satış yaptı. Lise ve üniversite yıllarındı memleketi Denizli’de bagalit kalıp firmasında staj yapan İnceoğlu üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye ve Ortadoğu’daki dev şirketlere proje danışmanlığı yapan Accenture Danismanlik’ta iş hayatına başladı.

İLK İŞ TECRÜBESİ DUBAİ İLE TANIŞTIRDI
Çalıştığı 8 sene boyunca ortadoğudaki bir çok ülkeyi gezen Zehra İnceoğlu, iş gezileri nedeniyle sık sık gittiği Dubai’ye deyim yerindeyse büyülendi. Dünyanın en zengin şehirlerinden biri olarak bilinen ve binlerce gökdelenin yükseldiği Dubai’de yaşama isteği kısa sürede karşılık buldu. Şehrin en büyük şirketlerinden biri olan ve dünya markalarının emirlikte satış ve mağaza distrübütörlüğünü gerçekleştiren Al Tayer Group’tan bir iş teklifi aldı. Başarılı genç iş kadını geçtiğimiz yıl grubun IT projeleri portfolyö yönetmeni oldu.

ÖYLE BİR ŞİRKET Kİ!
Ferrari’den Massarati’ye Range Rover’dan Jaguar’a dev otomotiv firmalarından Alexander McQueen, Armani, Balenciaga, Coach, Jimmy Choo gibi moda firmalarına, dünyanın en büyük otomotiv, moda, ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren şirketinde bir yılını geride bırakan Zehra İnceoğlu, grubun gerçekleştirdiği teknoloji projelerinden sorumlu.

“KARİYERİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Su an 68 teknoloji projesini birden yürüttüğünü dile getiren Zehra İnceoğlu, “Bu projeler dijitalleşmeden mağazalarımınızın teknolojik altyapısının oluşturulmasına kadar çok geniş bir yelpazede deneyim kazanmamı sağlıyor” diye konuştu. Dubai devi şirkette çalışmanın kendi kariyeri açısından son derece önemli bir pozisyon olduğunu da belirten Zehra İnceoğlu, “Bu ülke ve çalıştığım şirket gerçekten çok güzel. Bir Denizlili olarak bu kariyeri genç yaşımda yakalamak son derece gurur verici” diye konuştu.

DENİZLİLİ GENÇLERE DUBAİ SİZİ BEKLİYOR ÇAĞRISI
Dubai’de tek başına yaşayan Zehra İnceoğlu, yine de yalnızlık çekmiyor. Keza lise ve üniversite arkadaşlarından bir çoğunun bu ülkede olduğuna dikkat çeken genç iş kadını, “arkadaşlarımla sık sık bir araya gelmeye çalışıyorum. Önceden tanıdığım insanların bu ülkede olması da benim için çok büyük bir şans. Ayrıca genç hemşerilerime de yeri gelmişken söylemekte fayda var; Dubai iş olanakları açısından son derece zengin bir şehir. Ayrıca ingilizceyi sahipseniz yalnız Dubai değil Birleşik Arap emirlikleri’nin tümünde hiç zorlanmadan yaşayabilirsiniz. Ayrıca yaz dönemi dışında havalar her zaman çok güzel” diye konuştu.

KARDEŞİ DE KENDİSİ GİBİ BAŞARILI
İnceoğlu, ailenin iki çocuğundan biri. Kardeşi Abidin İnceoğlu ise Bilgi üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunu. Abidin İnceoğlu, İstanbul’da mobil uygulamalar gerçekleştiren bir şirkette ürün tasarım direktörü olarak görev yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı